Вацев: ГЕРБ и ПП-ДБ са в благородно съревнование кой да бъде назначен за любима съпруга от американското посолство

„Еврооптимизмът е официалната държавна задължителна идеология на България. България ще понесе целия възможен в света еврооптимизъм.“ 

Това мнение изрази в интервю за БНР геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев. Той направи аналогия на днешната реалност у нас с учението на св. Августин за божествения град и земния град на греха.

„Европа е някъде там, с нейния идеален център Брюксел, а ние сме си тук, живеем в земния град на греха. Нашият грешен свят тук, в който Бойко Борисов като един български Авраам, основоположник на вярата, „слага на дръвника“ своя първороден син Гешев. В резултат на това от „царството Божие“, тоест от Европа, идва ангел, който се предполага, че ще създаде подобие между земното царство и „Божието царство“. Г-жа Габриел е клиширан образ, тя е ангел, ангелите поначало са клиширани. Ангелът е прост вестител, той няма никакви особени лични характеристики, той е неземна сила, която е изпратена да благовести. Г-жа Габриел ще ни благовести с аналог на царството Божие на земята, като създаде правителство, ако го създаде. (…) Очакваме г-жа Габриел „да разкъса гърдите си“ и да извади своето горящо европейско сърце, за да ни поведе към едно по-светло бъдеще.“

Вацев отчита „благородно съревнование за това кой ще бъде назначен за любима съпруга от американското посолство – ПП, ДБ или ГЕРБ“. 

„На този етап Борисов ги изпревари с една много голяма крачка, те нямат полезен ход, той лидира. Но ние не сме видели още действията на жертвеното агне, на сакралната жертва. Главният прокурор Гешев ще бъде сакрална жертва и тя трябва да бъде положена на олтара на българския неоевропеизъм, но той има право и да говори, докато отива на олтара. Гешев е свидната, сакрална жертва, която ние трябва да платим за правото да влезем в „царството Божие“ на европеизма. Той все пак ще се опита да каже нещо и да извади някакви допълнителни аргументи в това мрачно тайнство. Предстои ни да видим как всичките негови приближени го ругаят и изразяват видим възторг от неговото жертвоприношение.“
„Очаквам Гешев да направи нещо, за да се измъкне от необходимостта на легне на олтара като свидна европеистка жертва. Гешев има полезен ход“, направи прогноза анализаторът.

Борисов успя да ги изпревари на завоя, но те могат да наваксат като поставят на дневен ред родовите грехове на Бойко Борисов – руската тръба, която мина през България и снимка, на която той подарява на Путин куче, заяви Вацев.

Възможни са и двете коалиции – както на ГЕРБ с ПП-ДБ, така и на ГЕРБ с други партии, но по-вероятна е хартиената, смята Валентин Вацев. По думите му Бойко Борисов и ДПС никога не са имали съществени различия или противоречия, тъй като ДПС символизират идеалния политически център, отворен във всички посоки – „можеш да протегнеш ръка и да срещнеш ръката на Йордан Цонев“.

Относно бъдещото евроатлантическо правителство той изрази предположение, че „може да се появят опозиционни сили, които си позволяват публично да се съмняват в благодатната роля и същност на това правителство“, но на правителство изградено по този начин, по европейски тертип, е много трудно да се измисли опозиция, „освен политическата сила „Възраждане“, за която ние знаем, „че вече е опряла тавана си и няма накъде да расте“.

В сърцевината на българския бюрократично-политически елит все още има видимо несъгласие кой стои твърдо върху еврокилимчето, подчерта Вацев.

Тези, които не успеят да влязат в правителството, ще трябва да носят бремето на опозиционността, каза още той и настоя, че ако всички неистово се стремят да влязат в подобно европравителство, то остава въпросът кой да бъде опозиция.

Запитан какво празнуваме на 9 май и кой празнува, Валентин Вацев посочи:

„От една страна е празник на средния европеец, който съдържа в себе си и паметта за това, че ако танковете на Йосиф Страшни не бяха срутили Берлин, нямаше да има никаква Обединена Европа от типа, в който днес я виждаме. (…) За обикновения европеец този празник е интегрален. Празник, който обръща паметта към отдавна минали, но все още незабравени взаимовръзки. Но много по-вероятно е този празник оттук нататък да се възприема като свещеното тайнство на европейския бюрократ, това е света литургия на евробюрократа, който се причестява в този празник към непреходните европейски ценности. Предстои да бъде празник на благословената европейска бюрокрация, спрямо която ние, в България сме наистина в подчинено състояние. 9 май предстои да бъде празник на европейското бюрократическо тайнство. Ние сме в малко по-външно положение спрямо това тайнство, ние сме новопричестени и трябва да не жалим усилията си в причестяването си спрямо това тайнство.“

„Има неверници, които от време на време си позволяват тънки и перфидни намеци по повод развития европеизъм, който сега изграждаме. По-голямата част от българското общество няма търпение да влезе в шенгенската обетована земя и да възприеме божествената благодат на еврото. Но има отделни неверници, които е редно да бъдат разобличавани, заклеймявани и заковавани на позорния стълб“, коментира Валентин Вацев в предаването „Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. И,кои са тия неверници които трябва да бъдат,, заклеймявани,разобличавани и приковавани на позорният стълб“,само защото не се вписват в евроатлантическите ценности?Вацев,и теб ли те споходи НПО на Сорос че,обърна палачинката.Много добре си спомням други твои публикации и гостувания по телевизията и помня че,громеше с пълна сила евроатлантима,но….,явно силата на парите надминава всички ценности.Жалък си Вацев и стар,много стар вече,и не си ти този които ще казва че,ние сме стигнали тавана на своя разтеж.Тепърва Ви очакват невъзвратими обрати!Поздрави от Северозападнала България!

    • Спасимире, вие в „Северозападнала“ България от ирония и сарказъм не вдявате май. Не разбираш ли че всичко, което е казал Вацев е сарказъм. Вацев буквално се гаври с евроатлантизма и неговите агенти в България. В публицистиката този жанр се нарича „фейлетон“. Малеее, някои хора… Четете повече художествена литература, ей!!!

    • Без да се обиждаш, типичен фен повярвал в религията възраждане. Говорим без да мислим и сме хал-хабер на тема ирония и сарказъм.
      –––––––––
      Спасимире, не го мисли Вацев, я по-добре като срещнеш някой от вождовете на партията ги питай кога и как смятат да ни извадят от наглосаксонското робство?
      Нещо за референдуми вън от ес и нато?
      Или е по-важно и безопасно да променяме законите за пътищата. Това не малко ми прилича на истанбулска конвенция за борба с насилието. Промяна след промяна, след промяна на закона по наглосаксонски тертип, води единствено до отрицателни резултати.
      Когато пуснеш на пътя 99% дебили незнаещи какво е добро и зло, без капка морал, чакай закона да ти помага. Въпроса не се решава с питания, кой ти даде книжка? Иска се възпитание и мисъл.

  2. Като стана дума и за Гешев не мога да се въздържа да не припомня някои очевидни факти, които някак си се оставят да „прашасат и паяжинясат“ въпреки тяхната дразнеща неуместност. Никой не задава въпрос от къде се появи този, даже не посредствен, а направо тъп и упорит индивид, който даже по изражението на лицето подхожда не към интелигентната човешка раса, а определено към животинското царство, в частност към вида, който най-силно и с основание се страхува за живота си преди Коледа. Никой не дава пояснение било ли е това същество някога преди изобщо прокурор и как беше предпочетено то пред всички други? Докато преди при соца дори не знаехме името на главния прокурор, значението на поста се разду първо от СДС после и от Тиквата за да възвеличи имена като Татарчев, Филчев, Гешев без да са оставят друг принос освен с присъствие. На какво основание този днешен грухчо се намърда в резиденция Бояна, създаде си собствена преторианска гвардия, започна да шета по света като голям политик от световна величина и за самочувствие си организира смешно неубедителен фойерверк, докато разхожда своята консорттрътка и децата й, чието „пуф“ пък използва за да въведе почти военно положение на летището при завръщане след „американска закуска“. Докога ще търпим такова все по-израждащо се нашествие към властта от Тикви, Гномове, Прасета, Чапли и царчета – персонажи неподходящи дори за приказките, а предимно за басни с горските животни, да ни разиграват варианти на „Сън в лятна нощ“ с немислими каламбури, детински тъпотии, пренебрегващи желаната логичност и разумност от населението?

  3. FuckUE ако и Възраждане си отписал на кой разчиташ тогава???
    Кой очакваш да изведе България от блатото в което я набутаха народ и политици заедно и дружно?
    Имаш армия която да поведеш или очакваш дядо Иван пак да поведе коня към Дунава???

    • Никъде не казвам, че съм отписал някой, както и не казвам, че са някаква религия на която ще падам на колене да се кланям…… аллаха кабар.
      Определено вярвам повече на дядо Иван, отколкото на така наречените партии. Не че са длъжни пак да ни спасяват, но по стечение на обстоятелствата може да се получи.
      Позназнайвам някой партийни кадри и определено не съм впечатлен от интелекта им. То неслучайно скочиха на медийни теми, като закона за пътищата ….. Все едно идиотизма изчезва с промяна на закона.
      Колкото по-малко и по-прости са законите повече се спазват.
      Във всяка колония законите са много, неразбираеми (объркващи) и наложени отвън.
      Та така, не съм против възраждане, но и не се отказвам да мисля. Определено много се дразня, когато някой ми отвлича вниманието с тотални простотии, които са толкова маловажни, че не ми се обяснява дори.

    • Гледам , събрали се някакви си 10 платени идиота и тропкат с педалските си крачета да сменят закони…. за да ни спасяват пак от нещо си.
      Айде моля ти се, от години е ясно, че ще вдигат „ДАНЪК“ автомобил по всевъзможни начини. Творят глоби за глупости, еко, меко, граждански, данъци, минетка електрокарче от зрънчо, вместо автомобил и каквото още се сетиш …… за да може след някоя година коли да имат само тези които окрадоха народа ми.
      Чисто и просто, поредното ограбване на народа и възраждане са съгласни със заробването.

    • Не знам до колко се разбира о осъзнава от народа, но това дето ни го готвят със зелената сделка рамене няма и номерът – само главичката няма да мине.
      Ще ни оставят без храна, без ток, без вода, без работа, без коли, без къщи, без деца, ……. жените общи за негрите , които ще сме длъжни да издържаме.

  4. На този етап нещата със дядо ти Иван са на стендбай,защото на него малко му писна от нас.Все още си има нещо към нас но в момента си има по-голями проблеми с които трябва да се бори.От друга страна дядо ти Иван няма много право да се сърди защото 90-те години изостави България на хиените и те направиха от нея това което е сега.Дядо ти Иван тогава душа береше,Русия беше на колене и бяха я приготвли за разфасоване, но онова КГБ крило още от царско време успя да се обедини и да докара Путин и да я спаси.Русията беше почти сдала багажа но както е писано в светите писания успя да се изправи от пепелта.
    По отоношение на интелекта не очаквай такъв в никоя партия.Простотията е завладяла цялата страна.Интелекти има но те нито могат,нито в дадения момент искат да си имат нещо общо с политиката.

    И трето какво очакваш от народ който е тотално дезорентиран и с нулева политическа култура.Господ да е на помощ на България и на българите защото те на са способни да си запазят Родината.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.