Божков: Тия санкции срещу мен говорят за едно: САЩ ПЛАШАТ ВСЕКИ, КОЙТО ПРОГОВОРИ СРЕЩУ БОРИСОВ И ГЕРБ!

Политически лидери не съм подкупвал. Аз бях рекетиран от управляващата мафия в България и съм единственият, който даде сигнал в прокуратурата срещу тях – „официално“. Това заяви на онлайн пресконференция от Дубай бизнесменът и лидер на партия „Българско лято“ Васил Божков, който вчера най-неадекватно беше набеден от власите в САЩ в корупция по Закона „Магнитски“.

„Цялото обвинение срещу мен в момента е на базата на моя сигнал срещу Борисов, Горанов и Менда, който лично внесох в американското посолство в София. Но янките тълкуват фактите, които съм изнесъл много превратно и неадукватно. Вместо да обявят Борисов за рекетьор, те налагат санкции на жертвата на рекат, какъвто се явявам аз. Кажете ми кой друг български бизнесмен е имал куража да се оплаче официално, още повече в американското посолство, срещу слугуващата им местна управляваща върхушка. Пак ще повторя: Решвути не съм давал. Аз бях рекетиран от Бойко Методиев Борисов, от лицето Владимир Горанов и други хора от тяхното обкръжение. Рекетът не е подкуп“, посочи Божков.

„Разкритията ми ескалираха до тази отдавна чакана и липсваща досега реакция на САЩ относно Пеевски. Това тяхно решение е справедливо. Озадачаващо е обаче, че в този доклад на американската администрация организираната престъпна група от властимащи длъжностни лица начело с Борисов и Гешев, са подминати. Вместо да споменат имената на Горанов и Борисов като рекетьори, те са написали, че съм давал „рушвети“ на „чиновник на висш държавен пост. И даже не са споменали името на този чиновник, въпреки че уж е получавал рушвети от мен, което е по-тежко провинение от това да даваш такива“, заяви Божков.

Относно твърденията на българската прокуратура, че е давал подкупи от 10 хил. лв. на ден на служител от Комисията по хазарта, бизнесменът коментира, че в свои сигнали вече многократно е посочвал, че не е имал връзка с шефовете или служителите на ведомството.

„Достъпът ми до служителите в Комисията по хазарта беше спиран много методично и ревниво от Влади Горанов. Единствените ми комуникации на тема хазарт са били през него“, уточни Божков.

На въпрос дали е „плащал“ той потвърди и посочи, че има доказателства за това. „Плащал съм. А когато спрях да плащам, видяхте какво се случи. Започнах да плащам, след като ГЕРБ направиха поправката в Закона за хазарта от 2014 г. до 2020 г.“, заяви Божков, като отново повтори, че за последните 3 години е дал под формата на рекет над 60 млн. лв.

Той допълни, че не се притеснява относно наложените му санкции от САЩ, защото няма никакви активи и сметки зад Океана. „Какво да ме притеснява, личният ми бизнес вече е унищожен“, каза той.

„Прокуратурата повдигна куп фалшиви обвинения и уплаши много хора. Аз, който страдах от рекет, сега съм заплашен с отнемане на имущество, САЩ ме подлагат на санкции, а тези, които ме рекетираха, като Борисов и прокурора – те са под американски чадър, който ще ги пази трайно и занапред“, посочи Божков.

Според него едва ли след тази реакция на САЩ друг бизнесмен ще се оплаче в американското посолство и където и да е. И най-вероятно това е и целта на САЩ – да сплашат всеки, който си позволи да вади данни за корупция срещу отрочето им ГЕРБ.

„Ангел Папалезов не го познавам и не съм имал контакти с него“, заяви в отговор на въпрос бизнесменът.

Васил Божков каза, че се надява скоро да се върне в България. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВЗЕМЕТЕ СИ БОРИСОВ ГЕШЕВ ЦАЦАРОВ ПЕЕВСКИ ДУГАН И БОКЛУЦИТЕ ОТ МАФИЯ ГЕРБВИЕ СТЕ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ СЛЕД КАТО НАРИЧАТЕ РЕКЕТА ПОДКУП ИМАТЕ ОМРАЗАТА И НЕДОВЕРИЕТО НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗАСТАВАМЕ ДО БОЖКОВ

  2. Сори америка, точно с това си решение Божков спечели още един глас в мое лице за предстоящите избори.
    По-добре богат българин като Божков да спечели, отколкото крадливи гладници оратори и пишман патриоти да бъдат преизбирани години наред.

  3. Американците наистина ни имат нас Българите за някакви аборигени. Нали уж щяха да премахват визите. Къде отидоха онези мошеници които ни лъготеха, че като им дадем безплатно пет военни бази и по този начин им покажем колко много сме им верни, тогава тутакси визите за българите ще отпаднат. На всичкото отгоре ни изнудиха да им заплатим три милиарда долара за построяването на завод за хартия на която щели да нарисуват чертежите на самолетите, които евентуално някога може би щели да построят. Ало.. балоните,шмекерите. Докога ще ни правите на глупаци.

  4. Взимането на подкупи не е по-малко престъление от даване. Нека Бойко, Горанов и Менда се занънят с децата си че не са взимале.

  5. САЩ виждат във Божков истинслият Българин който ще се противопостави на тяхният колониален ФАШИЗЪМ

  6. американците дори не се интересуват дали лъжите им ще минат, щом имат под ръка рапортуващи национални предатели политици, излиза че Божков е по-опасен от борисов,цацаров,доган,гешев и всичката политическа пасмина от 1990 насам, наглост и арогантност показваща истинската същност на „загриженост“ към българите

  7. Ако така ще ни „помагат“, по-добре да не правят нищо! Божков е рекетиран и разказва как е бил принуден да плаща на рекетьорите, а тези зад океана го поставят на едно ниво с престъпниците!
    Кажи баба тенкю за такава „помощ“!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.