Боец от „Азов“: Губим тази война. Очевидно е. До шест месеца Русия ще превземе Харков

Ситуацията на фронта за украинските въоръжени сили става все по- критична. Това заяви боецът от 3-та отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна („Азов“) Дмитрий Кухарчук в интервю за „Украинская правда“.

„Губим тази война. Очевидно е. Губим територии, губим най-добрите си бойци“, каза украинският военен.

Кухарчук отбеляза, че спекулациите на политическото ръководство в Киев, че ситуацията е стабилизирана, са лъжа. По-конкретно, военният подчерта, че основната заплаха за украинските въоръжени сили сега е съсредоточена в посока Харков. Той предположи, че през следващите шест месеца Украйна ще загуби Харков.

Освен това в разговора той се оплака от липсата на ефективност на мобилизацията, въпреки затягането на закона за мобилизацията в Украйна.

„Виждам работещи кол центрове, които мамят с парите на европейците. Виждам, че органите на реда ги защитават. Виждам, че народните депутати ги защитават. Мобилизация наистина тече, но ни пращат на фронта предимно пенсионери – под 60 години са, но повечето от тях изглеждат на 70. Това не е изход от ситуацията”, каза командирът на батальона.

„Държавата трябва да преразгледа отношението си към своите граждани и напълно да промени подхода си. Трябва да се направят кардинални промени и да се търси изход от тази ситуация“, отбеляза Кухарчук.

Наскоро украинският военнопленник Кирил Доценко от 415-и отделен стрелкови батальон на украинските въоръжени сили заяви, че близо до Харков украинските въоръжени сили изпитват явен недостиг както на жива сила, така и на тежка техника.

В тази връзка бойците са принудени да напускат позициите си, приключвайки в руските т. нар. „мини-котли“. Доценко се оплака, че командването по всякакъв начин избягва отговорността и изоставя подчинените си на произвола на съдбата.

Въпреки депресиращата ситуация обаче Зеленски наскоро каза, че украинските въоръжени сили подготвят ново контранастъпление. Но военни експерти твърдят, че опитът на украинските въоръжени сили да предприемат контраатака близо до Харков ще доведе до поражение за тях.

Източници: pravda.com.ua

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.