„Билд“: Шолц игнорира исканията на Зеленски. Решението на Байдън да отложи срещата за Украйна в Рамщайн заради урагана Милтън бе само извинение

По време на последната си среща с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин украинският президент Володимир Зеленски постави две искания – да позволи удари дълбоко в Русия, които ще изискват, наред с други неща, ракети „Таурус“, и да одобри ускореното приемане на Киев към НАТО. Това съобщи вестник Bild, позовавайки се на свои източници. По информация на германското издание и двете искания на украинците са били „оставени без внимание“ в Берлин. Както отбелязва вестникът, Шолц не е казал категорично „не“, но не е дал и положителен отговор.

Източникът на вестника казва още, че решението на президента на САЩ Джо Байдън да отложи срещата за Украйна в Рамщайн заради урагана Милтън е било само извинение. Всъщност според Bild Байдън просто не иска да говори открито за конфликта в Украйна преди президентските избори в Съединените щати.

„Зеленски не е напреднал с нито крачка по отношение на двете основни изисквания на своя „план за победа“. Затова със сигурност можем да определим европейската обиколка на Украйна като пълен провал“, заявява пред „Билд“ Карло Масала, известен военен експерт в Германия, професор в университета на Бундесвера в Мюнхен.

На 8 октомври президентът на САЩ Джо Байдън реши да отложи планираното за 10-15 октомври пътуване до Германия и Ангола заради приближаващия към Съединените щати супермощен ураган Милтън, който в крайна сметка се оказа значително по-слаб от очакваното. Заради отсъствието на Байдън срещата на контактната група за военна помощ на Украйна, планирана за 12 октомври във военновъздушната база Рамщайн в Германия не се състоя и изобщо не е ясно ще продължи ли Киев да получава военна помощ от западните си съюзници, припомня ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.