Бивш yкpaинcки oфицep: Pycкатa oфанзивa в Дoнбac води до пълния разгром на BCУ (С ВИДЕО)

Настъпателните действия на руските сили в контролираните от Киев райони на Донбас и Харковска област водят Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) към пълен военен разгром. Това заяви пенсионираният полковник от Службата за сигурност на Украйна Олег Стариков.

„Нашето военно-политическо ръководство си е поставило напълно погрешна стратегическа цел. Връщането на Украйна в границите й от 1991 г. е напълно нереализуема цел на фона на стратегическата цел, която са си поставили и преследват руснаците. От първия ден на нахлуването си в Украйна Русия си е поставила за цел да разгроми напълно нашите войски. Така трябва да се тълкуват формулировките на Путин „специална военна операция“, „денацификация на Украйна“ и т. н. Военната цел на руснаците е да разгромят напълно войските ни. Ако погледнете по-внимателно бавното, но мачкащо като валяк придвижване на руснаците по Покровското, Кураховското, Угледарското и Купянското направление, ще разберете, че те през цялото време неизменно вървят към реализирането на тази поставена им военна цел – пълен разгром или унищожение на (украинските) войски. До самия край на войната основната им цел няма да е да превземат колкото се може повече територия, а да приключат ВСУ“, каза полк. Олег Стариков в интервю за журналиста Александър Шелест. Видеото е публикувано в канала на журналиста в YouTube.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК:

И по-рано един от най-вещите военни анализатори в Украйна полк. Стариков е заявявал, че Киев отстъпва на Москва по въпроса за стратегическото планиране и е предупреждавал, че ВСУ е изправена пред разгром в Донбас. При това разгром, който ще доведе до пълното рухване на фронта и капитулацията на Украйна.

Украинското издание „Фокус“ вчера публикува учудващо правдив материал (явно ситуацията е толкова отчайваща, че вече няма смисъл да крият-б.р.), в който военнослужещи от ВСУ твърдят, че отбранителните съоръжения в района на основното направление на битките – Покровск, са напълно унищожени от руските ФАБ-ове и са на практика неизползваеми. Същите алармират и за огромен недостиг на войници и боеприпаси, с които да защитават тези най-важни за изхода на битката за Донбас позиции.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.