Бивш US paзyзнaвaч: Много близо сме до ядpeнa вoйнa заради отчаяната политика на 3aпaдa. CAЩ разбират, че Pycия НЕ блъфира, но… (С ВИДЕО)

“Светът е много близо до ядрена война. Ситуацията е още по-опасна, отколкото по време на Кубинската ракетна криза от 1962 г.”, сподели бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в статия на личния си уебсайт.

Защо Западът се е фокусирал така маниакално в Русия и иска на всяка цена да я елиминира? Нещата са простички, отговаря Скот Ритър. Причината е че през последните 30 години страните от т. нар. Глобален юг се развиват сс неимоверна скорост. Това са бившите колонии на западните държави и колкото по-силни икономически стават те, толкова по-голям суверенитет добиват, а западните им метрополии съответно отслабват. Затова сега обединеният Запад иска да реши този проблем по военен път и само военната мощ на Русия му пречи да сложи отново икономическия си хомот върху страните от глобалния юг – тоест, да ги съсипе и отново да започне да ги експлоатира. Затова, според Ритър, западните страни, въпреки военните си неудачи в Украйна, продължават с тъпа упоритост да воюват с отчаяната цел все пак да отслабят Русия. Затова те предприемат все по-отчаяни и рисковани стъпки в Украйна. Не ми се вярва да не приемат на сериозно думите на Русия за готовността й да използва ядрено оръжие. Вероятно разбират всичко, но те просто нямат друг избор. Алтернативата на това е да загубят световната си хегемония, а това за тях означава глад в буквалния смисъл на тази дума.

“Задънената улица в която се намират САЩ и западните им партньори се потвърждава и от последните действия на Пентагона. Той разработи сценарий, при който САЩ директно удрят Русия с американски конвенционални оръжия. Лудостта на този сценарий е, че той игнорира новоприетата руска ядрена доктрина, която гласи, че в случай на атака по руска територия, дори да е с конвенционални оръжия, ако тази атака заплашва суверенитета и независимостта на страната, дори да се извършва от територията и от името на неядрена държава, Русия ще отговори с цялата мощ на своя стратегически ядрен арсенал и ще удря по доставчиците на оръжието – тоест по САЩ и Великобритания“, пише Ритър.

Вашингтон знае, че Русия не блъфира. Прекрасно разбира, че в случай на атака по нейна територия, тя може реално да отвърне с ядрено оръжие. Тогава Съединените щати ще бъдат принудени или да отговорят, като продължат да ескалират конфликта до армагедон, или преди това да пристъпят към мирни преговори с Русия.

Повечето сценарии, които се разпространяват в западните медии и които предвиждат ядрен конфликт между Русия и Запада, ни внушават, че при ядрена ескалация Русия ще удари с ядрените си ракети Украйна. Обясняват ни още, че това ще е в отговор на влошаващите се военни, икономически и/или политически условия в самата Русия, предизвикани от САЩ и НАТО, които много умело и успешно, видите ли, продължавали да използват Украйна като пълномощник за постигане на целта си – стратегическо поражение на Русия.

Това е абсурдно. Първо- защо не приемат, че ако се почувства достатъчно застрашена, е възможно Русия да удари с ядрените си ракети не по Украйна, а по центровете за взимане на решения – Вашингтон и Лондон?

И второ- постигане на стратегическо поражение на Русия е политическата цел, поставена от министъра на отбраната Лойд Остин още през април 2022 г. Спомнете си какво каза тогава той: „Да видим Русия отслабена до степен, че да не може да прави нещата, които направи при нахлуването в Украйна“. Тоест, Остин и работодателите му се надяваха Русия до такава степен да отслабне, че да “не е в състояние да възстанови“ силите и техниката, които губи в Украйна.

Тази американска стратегия обаче се провали: от същата 22 г. насам Русия погълна четири нови територии – Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск – присъединиха се към Руската федерация, а руската отбранителна индустрия не само компенсира оръжията и мунициите, които изразходва в украинския конфликт, но удвои оръжейните си запаси и в момента въоръжава и оборудва допълнителни 600 000 войници, които прибави към руската армия от февруари 2022 г.

Ние сме по-близо до ядрен конфликт между Съединените щати и Русия, отколкото по време на Кубинската ракетна криза от 1962 г.“, пише още в статията си Ритър.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Най-вредни за Човечеството са т.н. журналисти, които извършват платена, не полова проституция. Това са хората които лъжат големи маси и създават смут и вражди. За тях един ден няма да има милост, на кол!

  2. Шестащината вече започва да дразни. Ако не можете експедитивно да се справяте с коментарите, закрийте секцията! Тука има, тука няма, не само обижда, но и дразни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.