Бивш съветник на Колин Пауъл: Западът се провали! От Украйна няма да остане нищо, ако не започнем незабавни истински мирни преговори с Русия

Опитът на колективния Запад да „обезкърви Русия“ с ръцете на властите в Киев „се провали с гръм и трясък“ и скоро от Украйна няма да остане почти нищо, ако веднага не започнем истински мирни преговори с Русия. Това заяви пред ТАСС бившият началник на кабинета на държавния секретар на САЩ Колин Пауъл, пенсионирания полковник от армията на САЩ Лорънс Уилкерсън.

„Подкрепата на САЩ, НАТО и други западни съюзници за войната в Украйна срещу Русия е безумна. Това доведе и продължава да води до смъртта на стотици хиляди украински войници в името на загубена кауза, ако изключим печалбите на американския и европейските ВПК. Но бруталния опит да се обезкърви Русия чрез трети страни се провали“, каза Уилкерсън.

„Усилията за постигане на тази последна цел, при цялата ѝ подлост, се провалиха с гръм и трясък“, заяви видният американски военен анализатор. – В действителност Русия очевидно побеждава“. Ако скоро не бъде обявено прекратяване на огъня и не бъде свикана истинска мирна конференция, от Украйна практически няма да остане почти нищо“, убеден е Уилкерсън. Той спомена за „истинска мирна конференция“ в противовес на срещата в Бюргенсток (Швейцария), която беше свикана на 15-16 юни по инициатива на Запада и на която Русия не беше поканена. Много западни политически анализатори заявиха след тази среща, че тя е претърпяла фиаско, защото половината от държавите в света не пратиха свои представители и нито една страна от БРИКС не подкрепи заключителния документ от срещата, въпреки че той не съдържаше почти никакви критики спрямо Русия.

Лорънс Уилкерсън е служил във въоръжените сили на САЩ повече от 30 години. Участвал е във войната във Виетнам, след което заема ръководни позиции в Пентагона и американското външнополитическо ведомство. От 1989 г. до 1993 г. Уилкерсън е специален съветник на генерал Колин Пауъл, когато той беше председател на Съвета на началник-щабовете на САЩ. През 2002-2005 г. Уилкерсън оглавяваше кабинета на Пауъл, който тогава заемаше поста шеф на американската дипломация. Впоследствие Уилкерсън преподава в редица престижни висши учебни заведения в САЩ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Хубава идея е да се осъществи такава среща, но защо целият този цирк и напъни на краварите ми напомня приказката за лъжливото овчарче.
    И не е ли това опит на говедарите да съхранят едно нацистко гнездо в Европа създадено от тях за да го използват по – късно?
    А и Руснаците вече имат опит каква грешка е да оставят недоубити нацисти.

    • Пич, т.н. кравари не са виновни, а Еврейската сатанистка мафия, която контролира САЩ и ЕС.

      • Как да не са бре?
        Поне 60-70% там са тотал щета.
        Същото е и в джендърхалифата, включително България.
        Всички тези бъгнати организми, трябва да бъдат изчистени.
        Само мюсюлманския свят е по-запазен по темата, но там имат други ментални щети.

  2. Да, прав си. Кравари там са обикновените хора и не заслужават обиди.
    А за еврейската пасмина мога да кажа само:
    Жалко, че Хитлер умря преждевременно преди да очисти света от тази измет.
    Това са уроди с промити мозъци и изкривено мислене – нагли, арогантни расисти с идеята, че са богоизбрани. На тях им промиват мозъка още от бебета. Гади ми се, когато видя малко еврейско изродче в бебешката количка, но с типичните къдрици и еврейската шапка.
    Били са и си остават паразити.

    • Така е.
      Чифутското племе от убийци и терористи ще бъде изгорено с адски огън. Бог ще се погрижи за еврейските свине.
      В Библията пише, че проклетото еврейско племе освен да творят зло – друго не умеят.
      Лошото е, че хазарските сатанисти контролират централните банки и си купуват политиците, президентите и парламентите по света. Но, това е само временно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.