Бившият пpeмиep на Гpyзия: През 21 г. пpeдлoжихa на cтpaнaтa ни да вoювa с Pycия срещу зaплaщaнe

През 21 г. на Грузия беше предложено да воюва с Русия три-четири дни, а след това да продължи битките под формата на партизанска война от планините. Това каза бившият премиер на Грузия Бидзина Иванишвили в интервю за телевизионния канал „Имеди“. Според него Грузия трябва да бъде бдителна и да се отнася предпазливо към Запада.

„Уверявам ви, дори фактът, че Европейският парламент включи в резолюцията си за санкциите срещу Русия искане да се присъедини към санкциите и Грузия, е резултат от голям натиск върху нас в нашите кабинети. Някои членове на опозицията се осмелиха да говорят за това, други не“,  каза почетният председател на партия „Грузинска мечта“ Бидзина Иванишвили в интервю за телевизионния канал „Имеди“.

По думите на Иванишвили, през 21 г. високопоставен служител на една от западните държави е предложил на бившия министър-председател и настоящ председател на управляващата партия „Грузинска мечта“ Иракли Гарибашвили, Грузия да се бие с Русия за три или четири дни и след това да премине към партизанска война, тъй като Русия не може да унищожи три милиона грузинци за няколко дни.

„Спомням си една история, разказана от бившия премиер Иракли Гарибашвили, в която високопоставен служител на една западна страна е провел следния прелюбопитен разговор с него. Иракли  Гарибашвили го попитал: „Но колко дни си представяте, че можем да се бием, колко дни можем да издържим срещу руснаците?“ – „Три-четири дни вероятно“, е бил отговорът.

„Значи вие ни предлагате да ни унищожите за три-четири дни?“, казал Гарибашвили.

„Не, вие сте три милиона и руснаците няма да могат да унищожат всички ви за три или четири дни. Можете да отидете в гората и да продължите военните действия под формата на партизанска война, ние ще ви предоставим военна помощ и добро финансиране и така ще можете да продължите да се биете с месеци“, бил отговорът.

Ето това беше реалността тогава. Предполагам, че целта им е била в готвената война с Русия Украйна да е на единия фланг, а Грузия на другия, каза в заключение Иванишвили.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. БАЩИТЕ ИМ СЪСИПАХА „КОМУНИЗМА“ В БЪЛГАРИЯ, А СЕГА ДЕЦАТА ИМ УНИЩОЖИХА ДЕМОКРАЦИЯТА!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.