Бившият командир на Черноморския флот: Одеса ще се върне в Русия, заедно с Харков и Херсон

Присъствието на флота беше решаващото за връщането на Крим. Жалко е, че ни се налага да подсигурим връщането на руските Харков, Херсон и Одеса на такава цена, но западните ни врагове просто не ни оставиха друга възможност, коментира адмирал Александър Витко

Адмирал Александър Витко е главнокомандващ руския Черноморски флот в периода април 2013 г. – юни 2018 г.

Одеса, Херсон и Харков са руски градове, които ще се върнат в Русия. Те имаха по-малко късмет от Крим и не успяха да направят това през 2014 г., защото нямаха подкрепата на Черноморския флот, на която се облегнаха кримчани.

Това заяви бившият командир на Черноморския флот (15 април 2013 — 14 май 2018 г) на Руската федерация адмирал Александър Витко в ефира на телевизионния канал СТВ.

„Не мисля, че в Одеса или Херсон руският дух е намалял. За Бога, там живеят руснаци. По отношение на това какво точно съхрани Черноморският флот… Черноморският флот като база присъстваше в руската общност, той помагаше и осигуряваше всички последващи действия. Болшинството от населението на Одеса и Херсон е руско, руснаците там са абсолютно мнозинство. В Харков руснаците са 100 % от населението. През 2014 г. те просто нямаха късмет. Протестираха и обявиха граждански републики, но просто нямаха подкрепата на руската военна база“, отбеляза адмиралът.

„Ако тя беше там, Одеса безболезнено и безкръвно щеше да се присъедини към Русия – и Херсон, и Харков, и така нататък… Но всичко това ще мине, руското ще остане такова, каквото беше. Сигурен съм, че при едни свободни референдуми днес тези градове ще се върнат обратно в Русия. Жалко е, разбира се, че трябва да го направим на такава цена, но западните ни врагове просто не ни оставиха друга възможност. Ако не бяха превърнали Украйна в чудовище, тези области можеше да си стоят и там, но тези съждения са вече минало“, завърши Александър Витко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. И Приднестровието трябва да се прибере в Русия, иначе ще ги тормозят или избият тези нацисти, там са руснаци!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.