Берлускони: Зеленски е Виновен за Войната в Украйна! През 2019 г. Той Заповяда Избиването на хиляди цивилни в Донбас!

Четирикратният премиер на Италия и настоящ сенатор Силвио Берлускони обвини в прав текст президента на Украйна Владимир Зеленски за главен виновник за войната в неговата страна.

Критиките на ръба на подигравката срещу украинския държавен глава Берлускони направил на срещата си във вторник с новоизбраните депутати, сенатори и кандидат-министри от неговата партия „Форца Италия!“ за бъдещия кабинет на водачката на дясната коалиция Джорджа Мелони.

Преди дни изтече таен звукозапис от същия форум, в който Берлускони се обявява за един от петимата най-добри приятели на руския президент Владимир Путин, с когото по тяхна традиция си правят подаръци за рождените дни на 29 септември и 7 октомври – водка и червено пенливо вино „ламбруско“. В сряда следобед медиите в Италия разпространиха и втора част от тайно направения запис, в която Берлускони прави Зеленски на пух и прах, определяйки го като човек, за когото не си заслужавало дори да се говори.

В записаните с айфон откровения на Берлускони експремиерът моли партийните си съратници всичко онова, което ще им каже, да си остане между тях. После посочва, че в началото на сегашния унищожителен конфликт в Украйна е неспазването от нейна страна на подписаните в Минск през 2014 г. споразумения за мирно решаване на тлеещия в Донбас конфликт между властите в Киев и местното население с руско самосъзнание. Но през 2015 г. украинската военна машина нарушава договора, започва системни атаки срещу двете области в Донбас и отприщва истинска касапница с хиляди убити и ранени от двете страни. Като според думите на Берлускони както броят на атаките, така и този на жертвите, се били утроили след избирането на Владимир Зеленски за президент на Украйна през 2019 г. и съответно руснаците от Донбас били поискали от Владимир Путин да ги защити, като именно това бил сторил президентът на Русия, заповядвайки Специална военна операция.

Намерението на Путин, нахлувайки с войските си в Украйна, било за броени дни да предизвика падането на фашисткия режим там и да подпомогне съставянето на нормално правителство в Киев с „по-добри хора“. Но бързата подкрепа за Украйна от страна на Запада с бойна техника и военни съветници осуетила добрите намерения на Русия и направила конфликта унищожителен. След това Берлускони се опитва да охарактеризира Владимир Зеленски като политик и държавник, но се спира след няколко „словесни многоточия“, с които сякаш казва: „По-добре да не го правя, че ще си навлека беля на главата!“ Накрая италианският премиер посочва, че изход от войната можел да бъде намерен само чрез преговори, но независими лидери за подобни действия липсвали в Европа. Нещата се диктували от САЩ.

Думите на Силвио Берлускони бяха посрещнати на нож от неолибералната опозиция в Италия, която го обвини за човек №1 на Путин, а кандидат-министър председателката Джорджа Мелони бе принудена да се кълне в евро-атлантическите си позиции. Самият експремиер пък обяви, че нямало по-голям „натовец“ и защитник на Запада от него, и се оправда, че казаното от него в записа било лично мнение и не ангажирало с нищо бъдещото правителство, в което неговият заместник във „Форца Италия!“ Антонио Таяни ще е министър на външните работи. Изключително остри реакции предизвикаха думите на Силвио Берлускони по високите етажи на европейската власт в Брюксел, крайно неодобрителни отзиви се чуха и от Вашингтон.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Велик Мъж! Не е случайност, че красивите жени го харесват. Мъж отвсякъде а не мек джендър! Жалко , че тези които няма какво друго да покажат освен голите си з…. ци, няма да го разберат никога. Докато в Европа има мъже като него и като Виктор Орбан , не всичко е загубено. А ако към тях прибавим и нашия съсед Ердоган – картината започва да става не така отчайваща!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.