Байдън: Ще се оттегля само ако Бог ми каже да го направя. Аз съм човекът, който спря Путин (С ВИДЕО)

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че ще се оттегли от изборната надпревара само ако Бог му каже да го направи. „Ако Всемогъщият Господ слезе от небето и ми каже това, може и да го направя“, каза Байдън в интервю за ABC, отговаряйки на въпрос дали ще оттегли кандидатурата си. „Аз съм човекът, който сплоти НАТО, това е бъдещето. Аз съм човекът, който спря Путин, никой не е предполагал, че това е възможно да се случи“, заяви президентът, без да обясни какво точно има предвид.

Байдън добави, че ръководствата на фракциите на Демократическата партия в двете камари на Конгреса го убеждават да не напуска изборната надпревара. На 27 юни в Атланта, Джорджия, се проведе телевизионен дебат между Байдън и основния му политически опонент, републиканеца Доналд Тръмп. Според експресна анкета на CNN, две трети от зрителите, които са гледали дебата, са присъдили победата на Тръмп.

ВИЖ ВИДЕОТО:

В интервюто за ABC Джо Байдън изрази увереност, че само той е в състояние да се противопостави на руския президент Владимир Путин, само той може да продължи да сдържа успешно Китай и само той, Байдън, може да запази НАТО като единна структура. „В момента аз не само водя предизборна кампания, но и управлявам света. Аз се противопоставям на Путин“, заяви американският лидер, като добави, че по-рано в петък е успял да разговаря по телефона с израелския премиер Бенямин Нетаняху, новия британски премиер Киър Стармър, а също така е обърнал внимание и на европейските и други въпроси. Така президентът на САЩ отговори на въпроса на водещия дали е готов да се подложи на независим медицински преглед, включително тестване на умствените му способности, и да публикува резултатите. „Издържам издържам успешно по един такъв тест всеки ден с всичко, което правя“, каза Байдън.

Водещият попита американския лидер и дали, ако спечели изборите през ноември, ще сили да ръководи страната още четири години. „Джордж, аз съм човекът, който сплоти НАТО, това е бъдещето. Аз съм човекът, който спря Путин, никой не е предполагал, че това е възможно да се случи“, заяви президентът, без да обясни какво точно има предвид..

Сред заслугите си Байдън спомена и създаването през 2021 г. на AUKUS – военен тихоокеански съюз между правителствата на Австралия, Обединеното кралство и САЩ. „Аз съм човекът, който накара 50 страни, не само в Европа, но и извън Европа, да помогнат на Украйна“, продължи Байдън. „Кой друг е в състояние да обедини НАТО така? Кой може да запази Тихоокеанския басейн в този му вид – извън контрола на Китай? Кой друг може да направи това?“, каза Байдън в края на интервюто.

На 5 юни на среща, организирана от ТАСС с ръководители на световни информационни агенции, Путин каза, че смята Байдън за предвидим „политик от старата школа“. В отговор на въпрос как се чувства от това, че на Запад го представят като злодей, Путин се пошегува, че „така стоят нещата, нека се страхуват“.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече получи необходимия брой делегатски гласове, за номинацията си за кандидат на републиканците за държавен глава. Байдън, който се кандидатира за втори мандат, също си осигури подкрепата на достатъчен брой делегати от Демократическата партия. Двамата кандидати ще бъдат утвърдени от партийни конгреси по-късно през лятото, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Трагикомично е абсолютен безбожник да говори за който и да е Бог! Чучело на конци няма право да взема никакви решения, дори и как да живее!

  2. Ти си нито с мъжете ,нито с тези от които зависи нещо,човече!Па и си дето ние му викаме на село „в чакмак сокак“!Жал ми е за теб меко казано!

  3. само тираните и човекомразците твърдят че говорят БОГ , такива идиоти болни от нарцисизъм, деменция не трябва да са там а в лудницата . не обичам американците понеже са донесли само зло на човечеството , алчни , аругантни , безотговорни но сега ги съжалявам . една загиваща нация извратила всичко що е демократично и свободно .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.