Байдън обвини републиканците, че искат да спрат помощта за Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Републиканската партия, че възнамерява да спре финансовата помощ за Украйна, ако спечели междинните избори за Конгрес на 8 ноември, предаде Франс прес. Той заяви това на предизборен митинг в Пенсилвания – щат, който се очаква да има ключово значение в изборите.

„Републиканците казват, че ако спечелят, вероятно няма да продължат да финансират Украйна“, заяви Байдън и подчерта: „… тези хора не разбират как стоят нещата. Въпросът не опира само до Украйна. Става въпрос за Източна Европа. За НАТО.“ Президентът демократ заяви, че републиканците „изобщо не разбират американската външна политика“.

Във вторник председателят на групата на републиканците в Камарата на представителите Кевин Маккарти предупреди, че неговата партия няма да подпише и един чек на Украйна, ако спечели междинните избори.

Предизборните проучвания на общественото мнение отреждат мнозинство на републиканците в долната камара на Конгреса, която сега е под контрола на демократите. Според анализатори партията на Байдън трябва да спечели в Пенсилвания и още няколко щата, за да запази крехкия си контрол над Сената, но всички прогнози сочат, че това няма да се случи.

От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари администрацията на американския президент предостави на Киев военна помощ на стойност 17,6 милиарда долара. Това стана със съгласието и на двете партии в Конгреса, но през последните месеци повечето представители на републиканците вече са на обратната позиция и не желаят финансирането на Украйна да продължава.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Най-добре е този насран педофил да вземе и да арестува всички републиканци и да ги метне в затвора. После всички нормални хора да ги последват. Да останат само ЛГБТ, негри, наркомани, 56 вида джендъри + всички демецирали старци. Тогава тази безпаметна мумия ще се насере от кеф.

  2. Най-добре е този насран педофил да вземе и да арестува всички републиканци и да ги метне в затвора. После всички нормални хора да ги последват. Да останат само ЛГБТ, негри, наркомани, 56 вида джендъри + всички демецирали старци. Тогава тази безпаметна мумия ще се насере от кеф.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.