Байдън нарече Путин „луд убиец“, Кремъл реагира остро на коментарите на американския президент

„Неуважителните изказвания на президента на САЩ Джо Байдън по адрес на руския президент Владимир Путин са неприемливи“, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предава ТАСС.

„Продължаваме да считаме за абсолютно неприемливо и недопустимо поведението на държавния глава на САЩ, когато той се изказва толкова неуважително за ръководители на други държави. Няма как да не обърнем внимание на подобни неуравновесени изказвания – те са абсолютно неприемливи за нас“, коментира говорителят на Кремъл.

Припомняме, че днес на пресконференцията след срещата на върха на НАТО във Вашингтон Джо Байдън заяви, че „най-дълбоките и най-стари страхове на Европа се върнаха към живот“, тъй като „на континента марширува Путин – един луд убиец“. Малко по-късно в същата реч Байдън погрешно нарече Путин „президентът на Украйна“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. В тази си реч вчера Байдън каза,че да, те са изключителната нация. Да светът, не е е виждал такова ограбване на други страни и подпалване на войни, в това са изключителни наистина. Журналист го попита дали може да преговаря с Путин, Б. каза, че е невъзможно, че П. трябва да промени начина по-който се държи-“He needs to change his behaviour “. Не, Русия, не е за разграбване!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.