„Ахмат“ ликвидира полски и немски наемници в Курска област. Руските сили плениха знамето на елитната наемническа 82-ра бригада на ВСУ.

Войници от специалния отряд „Кащан“ на спецсилите „Ахмат“ няколко пъти се сблъскват в Курска област с наемници, които говорят немски и полски. Те бяха ликвидирани, съобщи за ТАСС командирът на отряда с позивна Кащан.

„Тук се срещнахме с чужди наемници. Бяха германци и представители на Полша. Когато ги срещнахме в битка, от диалозите им разбрахме, че са чужденци. Те не са сред взетите от нас в плен, което означава, че са ликвидирани”, каза Кащан.

По-рано беше съобщено, че през последните няколко дни бойците на „Кащан“ са пленили осем украински войници в Курска област и са унищожили две вражески групи. Освен това екипажите на FPV-дроновете на отряда са ударили американски БТР Stryker и два Hummer.

Руските сили плениха знамето на елитната 82-ра въздушнодесантна бригада на ВСУ в Курска област:

Руски военни плениха в бой знамето на елитната 82-ра аеромобилна бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област, съобщи заместник-командирът на един от батальоните на 9-ти мотострелкови полк на 11-ти армейски корпус с позивна Кадет.

„На 9 август ми го даде командирът на щурмова рота. Те разчистваха населеното място, където бяха дошли украинските военни. Унищожиха ги и взеха знамето“, съобщи Кадет. 

ТАСС разполага с видео, в което руските военни показват заловеното знаме на победения противник.

„Ние, подразделение на 9-ти мотострелкови полк, унищожихме наемници от 82-ра десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили, които навлязоха в нашата земя, за да убиват и изнасилват цивилни. Деца, жени, старци. Няма да позволим това! Врагът ще бъде победен и победата ще бъде наша“, каза един от войниците във видезаписа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.