Атака с дронове камикадзе срещу Киев, руснаците нахлуха в два големи града в Донбас!

Експлозии са избухнали в украинската столица. Поразени са обекти от инфраструктурата и военни обекти и складове. Киев беше атакуван тази сутрин от дронове камикадзе, съобщи ръководителят на украинската президентска канцелария Андрей Ермак в своя канал в Телеграм.

По думите му, украинската армия има нужда от още системи за противовъздушна защита.

„Имаме нужда от тях и то възможно най-скоро. Нямаме време за губене. Имаме нужда от още оръжия за защита на небето и за унищожаване на врага“, допълни Ермак.

Видеокадри в Телеграм показват взривове в Шевченковския район на Киев. След тях са избухнали пожари. Няма информация от официалните власти за жертви и ранени. Въздушната тревога обаче не е отменена и гражданите са призовани да останат в укритията.

Минути след 7 часа кметът на украинската столица Виталий Кличко съобщи за още една силна експлозия в центъра на града.

Украинската агенция ТСН, позовавайки се на видеа, заснети от граждани, съобщава за облаци дим над сградата на националната енергийна компания „Укренерго“.

Тежки боеве се водят и в градовете Соледар и Бахмут в Донбас, съобщи пък президентът Володимир Зеленски във вечерното си обръщение.

„Ключовите горещи точки в Донбас са Соледар и Бахмут“, заяви Зеленски в нощното си видеообръщение. „Там се водят много тежки битки“.

70-хилядния град Бахмут (Артьомовск) е напът да бъде превзет от руските въоръжени сили в бавното им настъпление през силно укрепените райони на Донецка област, след като превзеха ключовите индустриални градове Лисичанск и Северодонец през юни и юли. 65-хилядният град Соледар пък се намира северно от Бахмут и също се очаква отбраната му да рухне до часове. Руските войски са проникнали в двете градски агломерации и боевете са се пренесли по улиците.

На фона на предстоящото голямо украинско поражение Европейският съюз засилва военната си подкрепа за Киев, като се очаква да започне днес мисия за обучение на 15 000 украински войници на територията на ЕС, както и да отпусне нови 500 милиона евро за доставка на оръжия, съобщи Франс прес.

Това е голяма стъпка и първа подобна за ЕС, отбелязва европейски служител, според когото „Никога не сме изпълнявали мисия от такъв мащаб“.

Очаква се външните министри на 27-те страни членки на изпадналия в рецесия икономически съюз да одобрят тези поредни два извънредно големи харча на среща в Люксембург днес.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Къде се скриха Зелените мишки,да пеят колко е силна украинската армия? Алоо,Помиярите Дайнов и Паси,Нещо замлъкнахте Боклуци продажни! КОГАТО ДОЙФАТ РУСКИТЕ ВОЙСКИ В СОФИЯ,ЗА ВАС ЩЕ ИМА СПЕЦИАЛЕН ТРИБУНАЛ!!!ОНЯ ОТ БАНКЯ,И ТОЙ ИМА СЛИВИ В УСТАТА! БАЦЕЕ,ЗА ТЕБ Е ЗАПАЗЕН ЕЛЕКТРУЧЕСКИЯ СТОЛ!!!

    • Баце какъвто е мазник, първи ще посрещне руската армия, но не с оръжие, а с хляб и сол, както и много други плазмодии и ветропоказатели и ще продължат да ограбват българския народ. Външна сила няма да реши вътрешните ни проблеми, това си зависи само от нас.

      • А, външните сили могат много наши проблеми да решат, особено като паднат протекциите на едни силно нашумели персони…

      • Мисля като анонимен, без външна помощ не можем да решим генерално проблемите си.

  2. Ако еврогейците трябва да дадат пари за развитие и подобряване условията на живот, то са спънки, увъртания, проверки, проекти, а за убийство и унищожение, само с бърза спявка и 500 милиона. Какво прави България в тази вампирска група?

  3. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.