Арестович: Украинските генерали извършват геноцид над народа, кичат пагоните си с трупове

Украинците са крепостни, забраниха им да излизат навън и ги пращат да убиват или да умрат

„Това, което се случва на фронта, е престъпление – масово пращат бойците на заколение да бранят незащитими позиции“, категоричен е бившият съветник на Зеленски.

Украинското военно командване изобщо не щади личния състав. То масово изпраща войници на клане да щурмуват поредната горичка срещу дъжд от руска артилерия.

Това заяви в интернет блога „Алфа и Омега“ бившият съветник в канцеларията на президента на Украйна Алексей Арестович, който няколко месеца след началото на СВО напусна поста си и избяга от Киев.

„Сега ще кажа една ужасна истина – украинските генерали направиха много за геноцида над украинския народ. Това, което се случва на фронта, не може да се опише по друг начин. Когато заради една нищожна и напълно незащитима позиция в рамките на 24 часа загиват, изчезват безследно или са ранени 50 души… И масово ги пращат с шамари и шутове на незащитени позиции, за да бъдат обстрелвани от руската артилерия, да бъдат удряни от FPV дронове. Това е престъпление“, категоричен е Арестович.

„А тези наши генерали, както и някои офицери, които окичват пагоните си с трупове, в армията ги наричат ​“съветски“. Не, уважаеми, те не са съветски, те са си наши, украински. За 33 години независима Украйна, това е нашата армия. Руските висши военни пазят хората си“, коментира бившият съветник.

„Украйна днес е на нивото от преди 1861 г., когато е премахнато крепостничеството в Руската империя“, смята той.

Арестович подчерта, че и днес, както преди век и половина, на територията на днешна Украйна на мъжете им е забранено да се движат свободно в очакване да бъдат изпратени на война по всяко време.

„Как се наричат ​​хората, които по силата на раждането си са приковани към земята и не могат да я напуснат? Крепостни селяни. Какви са мъжете – граждани на Украйна, днес? Крепостни селяни“ категоричен е той.

„В ХХI век сме, ти си възрастен, завършен човек, имаш някакви житейски планове, а те ти казват: „Не, поради факта, че си роден тук, нямаш право да ходиш никъде, и второ, чакай на място да те призовем в армията, където ще си длъжен да убиваш хора или да умреш, независимо от твоите убеждения и всичко останало. Това е пълен срив до нива под 1861 година,“ категоричен е Алексей Арестович.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.