Арестович: Зеленски се обърна на 180 градуса, ситуацията отива към мир (С ВИДЕО)

Бившият съветник в кабинета на президента Зеленски, Алексей Арестович, отбеляза, че през последните седмици Володимир Зеленски и други представители на украинското правителство направихa изявления за готовността си да прекратят войната до края на годината, без да са постигнали основната си заявена цел- връщането на Украйна в границите й от 1991 г. Хора от правителството му, а и самият Зеленски неколкократно заявиха също, че искат да видят Русия на втора „среща на върха за мир“. Това съобщи Арестович в канала си в YouTube.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Според него това е сензационен обрат на украинските власти на 180 градуса. Всички тези изявления обаче Зеленски и хората му направиха пред западни медии. В украинското медийно пространство, където цари брутална цензура, въобще не се говори по тази тема. Той обяснява това с факта, че този обрат не се вписва в дневния ред на украинското общество, който се прокарва чрез украинските медии в публичното пространство.

Според него правителството само е създало такъв дневен ред, пропагандирайки повече от две години и създавайки сред украинците очаквания за победа и връщане на границите от 1991 г. И сега изведнъж, без предварителна подготовка на обществото, Зеленски и хората му, очевидно под западен натиск, започнаха да говорят, че имат намерение да сключат мир и да прекратят войната. Подобно официално изявление, без предварителна пропагандна обработка на обществото, може да доведе хората до „мозъчна експлозия“.

„Зеленски казва в Брюксел, че повече не се търпи – загубите са твърде големи. Мога да си представя какво се случва в съзнанието на средния украинец. Само допреди три месеца Зеленски казваше: Ние няма да говорим за нашите загуби, но те са 10 пъти по-малко от тези на руснаците! 2 години и половина се говореше, че ще победим врага, че нашите войски ще стигнат до украинската граница от 1991 г. и т.н. И сега изведнъж се оказва, че имаме големи загуби и че сега ще се примирим. Изведнъж шофьорът на автобуса казва: Момчета, изчакайте малко, ние всъщност вървим в съвсем различна посока, в края на годината ще сключим мир и, разбира се, войната трябва да приключи. И да каже това без никакви предварителни действия, подготовка на общественото мнение, без постепенна работа с обществените нагласи, за да го подготвим за промяната“, каза бившият съветник на Зеленски.

Преди дни Арестович заяви, че шест отделни батальона от въоръжените сили на Украйна едновременно са отказали да изпълнят бойни мисии и нарече това „бунт в армията“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Какво говорят политиците и какво на практика мислят са две неща, които не са се срещали скоро. Зеленски усеща умората у запада, наближаващият разгром на ВСУ и недоволството на самите украинци. Това го кара да се оглежда за изход, път за бягство. За негово съжаление, мир или примирие значи край на военното положение и на неговите самоназначени пълномощия. Нови избори няма как да спечели, в Украйна за него живот няма, значи трябва да бяга веднага. Арестович вече избяга и сега свободно лае през оградата. Зеленски е твърде познат и твърде прехвален, та да може да живее като обикновен гражданин в някое тихо селце. Според мен той е пътник ако сключи мир, значи ще се мъчи да запали световна война.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.