Американски наемник разказа за ада в Курск: В украинските сили цари дезорганизация

Казаха ни да отидем в руската Курска област, за да осигуряваме снайперистка поддръжка за атакуващите части на украинските сили. Операцията пропадна, тъй като там цари голям хаос – това разказа в интервю за “Ей Би Си Нюз” американски боец, който воюва за Украйна.

Наемникът, чието лице беше покрито с маска и тъмни очила, свидетелства за сериозни проблеми и дезорганизация в редиците на украинците, което им пречело да изпълнят поставените им бойни задачи.

По думите му веригите за доставки били прекалено разтегнати, а украинските бойци били твърде изтощени. Наемникът обяснява мотива си да участва във войната така “реших да се боря срещу авторитаризма”.

Агенция ТАСС посочва, че бойци на американската ЧВК „Forward Observations Group“ вече са били засичани в района на Курск, като техен отряд е замесен и саботажни диверсионни действия.

Междувременно втора сутрин поред руската армия извършва масирани удари с прецизно управляеми оръжия, включително с ракети “Кинжал” и дронове, по критично важни обекти и летища в Украйна. Западни медии смятат, че двете поред атаки по въздух вероятно са отговор на Москва за украинската офанзива в Курска област.

Украинският главнокомандващ генерал Олександър Сирски информира, че силите на Киев напредват в Курска област, но предупреди, че в Донбас Москва напредва към стратегическия град Покровск. А днес руските сили превзеха село Константиновка и прерязаха пътя за снабдяване на другата голяма крепост на ВСУ в Донецка област – гр. Угледар.

Президентът Володимир Зеленски пък обяви, цитиран от изданието “Страна”, че Киев има план за победа, който ще представи на САЩ до есента. По думите му Курската операция е само един от компонентите на този хитър план. Властите в Киев планират да покажат плана си не само на Джо Байдън, но и на кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Плана на украинците е капитулация! Капитулация на Зеленски и Киевската хунта!

  2. Аааааааааа ха ха ха ха ха ха !
    Зелю толкова много се е нашмъркал , че явно сам си е повЕрвал , че Тръмп изобщо ще си губи времето да го слуша ! Ако и да става дума и за най-хитрите му планове .
    В на-добрия случай ще чуе само едно единствено изречение от него , а именно : You are FIRED !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.