Американският посланик е доволен от положителната промяна в позицията на България спрямо Украйна

На срещата си министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на САЩ Н. Пр. Кенет Мертен обсъдиха текущите и бъдещите модернизационни проекти за Българската армия. Придобиването на нови способности остава сред основните приоритети на ръководството на Министерството на отбраната. Разширяването на бойната група на НАТО на територията на България с рамкова държава Италия и предстоящото учение “Enhanced Vigilance Activity 23“ също бяха сред основните теми на разговор. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната и посланикът на САЩ обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на отбраната. 

Високо оценявам подкрепата на САЩ през последните десетилетия и стратегическото ни партньорство“, отбеляза в началото на срещата министър Тагарев и добави, че е благодарен за постоянната подкрепа на американската страна за модернизацията и постигането на оперативна съвместимост на въоръжените ни сили с тези на нашите съюзници.

Посланик Мертен поздрави министър Тагарев за встъпването му в длъжност и изрази задоволство относно избора на редовно правителство, като постави акцент върху положителната промяна в позицията спрямо Украйна, както и за изразената готовност за оказване на помощ.

На срещата бяха обсъдени текущите и бъдещите модернизационни проекти за Българската армия. Придобиването на нови способности остава сред основните приоритети на ръководството на Министерството на отбраната. Разширяването на бойната група на НАТО на територията на България с рамкова държава Италия и предстоящото учение “Enhanced Vigilance Activity 23“ също бяха сред основните теми на разговор.

Особен акцент бяха и темите, свързани с киберсигурността, хибридните заплахи, противодействието на дезинформацията и страните изразиха готовност за по-нататъшно сътрудничество в тази посока.

В срещата взеха участие заместник-министрите Станимир Георгиев и Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на Дирекция „Отбранителна политика“ генерал Радостин Илиев, както и заместник-ръководителят на посолството на САЩ Андриа Брулет-Родригез, аташето по отбрана полковник Пол Сиболд, началникът на Офиса за военно сътрудничество подполковник Дейвид Нокс и Брент Корби от Отдела по политически и икономически въпроси.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

17 коментара

  1. Посранник Мъртъв поздрави овчар Магарев
    за встъпването му в длъжност главен главорез на офчото стадо и изрази задоволство относно избора на посребрена гилотина-като постави акцент върху положителната нужда на кръвопийците от осрайна, както и за изразената нужда да добавят вампири от отан, ако стадото се възпротиви!

    • На срещата бяха обсъдени настоящите и бъдещите нужди за модернизация на касапницата!

      • В срещата взеха участие останалите главорези- изброени са по- горе!

  2. Ехооо, стадото?!
    Касапинът влезе в кочините ви с брадвата!
    Блееете ли?!
    Блейте!

  3. Баси тъпите офце, които нямат право да се нарекат народ!
    Блокирайте ме, защото не се сдържам повече да търпя тая офча сган!
    Ботев е бил прав- да ни прокълне!
    И Славейков!
    Не народ, а мърша!
    На един поход не се организирахме да дойдете- диванни революционери!
    Толкова си заслужавате- отвратена съм!
    А сега ме плюйте!

  4. Скандално- моля да изтриете всичките ми коментари тук и в това пространство.
    Това е желанието ми и моля, ако сте вярващи- да го изпълните.
    Благодаря ви за всичко, благодаря на авторите за усилията ви, знам, че ви е струвало много безсънни нощи и много тревоги.
    Бог да ви пази!

    • Мен доста ме триха, като почнах да пиша преди 10 г. че България е регистрирана като фирма в щатите.
      Съд, прокуратура, българска армия, всяко министерство, народно събрания,…………… дори всяка една община е частна краварска фирма.
      В България няма нищо българско, освен няколко останали заблудени ганьовци и ганки като нас.
      Честно казано, вече смятам че не си заслужава руснаците да леят кръв за подобно племе от роби и шебеци.

  5. Явно хАмериканският посланик много е харесал и надупената поза и действията на министЕр Магарев.

  6. Посланик Мертен остана изключително доволен когато, давайки заповедите на министър тагарев, същият му облиза основно тестикулите, съгласявайки се безпрекословно на нарежданията на своят шеф. Удовлетворението на посланик Мертен беше и от факта че досега само негри го бяха лизали и сега дойде момента този акт да се извърши от верен бял поданик. Всичко това беше извършено в американското посолство и протече в атмосфера на сътрудничество и разбирателство между нашите две приятелски държави.

  7. ВСИЧКИ ВЗВЛИ УЧАСТИЕ С АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ВИ И ПРАВИТЕЛСТВОТО !
    КОИ СТЕ ВИЕ ДА ОЦЕНЯВАТЕ И ГОВОРИТЕ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !

    БЪЛГАРОУБИЙЦИ САМОИЗБРАХТЕ СЕ НЕ ПО ВОЛЯТА НА НАРОДА ! НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СМЕ С БРАТСКА РУСИЯ И ЩЕ ГО ДОКАЖЕМ НА СВЕТА !

  8. АБЕ ИЗРОДИ,ЩО НЕ ПИТАТЕ ХОРАТА?! ДУХАЙТЕ ГО,НЕЩАСТНИЦИ! НАРОДА ЧАКА ПУТИН,ЧАКА ВАГНЕР-СПЕЦНАЗА!ОШЕ ЛИ МИСЛИТЕ,ЧЕ ТОВА СА ЗАТВОРНИЦИ?-ТОВА Е ИСТИНСКИЯ СПЕЦНАЗ! БАЦЕЕ,ХВАЩАЙ КУРВАТА И КОПЕЛЕТО,И СЕ СКРИЙ КАТО ОНЯДЕНШНИТЕ РУСКИ ПРОСТИТУТКИ,ЧЕ ИНАЧЕЖЪЕ ЧАКАТ КОВЧЕГ,ПОП И ТРАП! ЗА РАДОСТ НА НАРОДА!!!

  9. Руската империя е освободила Булгаристан от турското „присъствие“….. Голяма грешка са направили !!!!!
    ДАНО ПУТИН НЕ Я ПОВТАРЯ !!!!!!!!!!!

  10. МАГАРЕВ ти си позор за България, позор за армията (колкото е останала, позор за Българските офицери. Най – голямото желание на Българите е да те видят на първа линия на фронта на осрайна. А заедно с тебе и всички като тебе. ИЗРОД мръсен и американска подлога.

  11. Браво, всички добре коментирате жалката ни истина, но само това. На площада няма никой. Къде сте заспали българи, не ви ли трепват сърцата за майка България и за децата и внуците ни. След като си траеме, спиме по диваните и не излизаме на площадите, ние сме съучастници в това проклето предателско
    дело на Тагаревци и тем подобни изроди.

    • Това с площада в някой холивудски филм ли го видя или британоварварите ти го втълпиха по друг начин?
      Нека ти обясня. Площадните протести са единствено за узаконяване на техният дневен ред. Просто когато им трябва нещо, пускат платените лумпени, за да кажат народа това иска.
      Да си видял или чул, някъде някакъв народ да се е освободил от британоварварското робство, чрез измисленият от тях протест?
      По-горе написах, че абсолютно всяка държавна и общинска институция е регистрирана фирма в краварско.
      Смяташ ли, че на хазарските фирми им пука кой за какво се разхожда из площадите?
      Или още не е ясно, че безкръвно не можем да си върнем държавата?

  12. Някой да е взимал кокал – захапан от куче?!
    Ха, сега си помислете, кога ще напуснат властта – назначените ни от Запада – посерници, родени с ненаситни задници?
    С хайде, моля ти е – няма да стане!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.