Александър Дугин: Глобалистите са Отчаяни! Не успяха да Подчинят Русия и сега я Изключват от технологичната си матрица с надеждата да Умре! Обаче ефектът е обратен!

В случая с мрежовите технологии – Google, twitter, youtube, facebook, instagram и т.н. – виждаме много важен феномен: те в момента воюват срещу Русия не защото зависят от правителството на САЩ. Те не зависят от него. Те са инструментите на глобалистите, на една наднационална олигархия, която никой не е избирал. И никой не им е дал право да определят свои собствени правила в глобален мащаб.

Ако САЩ се ръководят от лидер, който не се харесва на глобалистите, тогава всички тези виртуални мрежи се консолидират и срещу него – какъвто беше случаят с Тръмп, когато той все още беше президент на Съединените щати! Профилът му в Туитър още е затворен, защото на някой не му харесаха идеите му. Въпросът е на кого?

Сега цяла Русия е под външна виртуална блокада. Глобалистите наказват страната ни. И не става въпрос само за онлайн услуги. Самият интернет е проектиран и създаден от Пентагона. И САЩ са тези, които контролират домейни и имена на домейни в глобален мащаб.

Точно както контролират SWIFT, долара и цялата глобална – предимно финансова – икономическа инфраструктура. Това е техният свят, тяхната технология, техните правила и това е особено очевидно сега.

Който приеме тези правила, веднага става зависим от тях. И това включва Microsoft, Apple, iPhones и всички технологии като цяло, ключовете за които са в ръцете на тази клика от глобалисти и техните висши служители.

Те управляват света, криейки се зад държави, общества, правителства и корпорации. Ползват ги обаче само като аватари.

Такива са законите на неолибералния капитализъм, че човек не може да бъде зависим от тях и в същото време свободен. Изключването на Русия от Запада е нещо фундаментално. Русия се измъква от робството и влиза в изцяло ново стратегическо пространство.

Технологията не е неутрална. Пазарът не е територията на свободното предприемачество и лоялната конкуренция. Това е мит. Пазарът и технологията имат много категоричен господар. И ако нещо не му харесва, той може да промени правилата по всяко време, защото той ги е измислил и ги е наложил.

По своята същност технологията носи отровата на материализма, експлоатацията, насилието и в крайна сметка порока. Тя замества битието, реалността, труда, живота, чувствата, морала, любовта.

Технологията е отчуждение и не може рано или късно да не доведе до замяна на реалното с виртуалното, до свят на тотална дезинформация, симулакри, електронни илюзии и пряко въздействие върху съзнанието на хората.

Технологията е абсолютен враг на човека. Сега повече от всякога сме убедени в това.

Няма технология, която да принадлежи на всички и на никого. Всичко на света си има господар.

Шпенглер казва, че когато културата умре, тя се превръща в техническа цивилизация. Днес сами можем да видим какво е имал предвид той. Съвременният Запад е загубил напълно културата. Той се превърна в чиста технология.

Така че днес той ни обявява война. Тези, които все още имаме жива връзка със съществуването. Много руснаци са хванати в капана на технологиите и не си представят себе си без тях. Те са жертви на ужасна психологическа война на цивилизациите.

Невъзможно е напълно да изоставим технологиите и мрежите, тъй като така ще се окажем беззащитни пред коварен и полудяващ враг. Но страната ни има нужда от собствена технология, руска мрежа, руски метод. Нашата технология не трябва да отчуждава и убива, а да оживява и трансформира. Тя трябва съзнателно да съдържа нещо духовно, нещо дълбоко руско.

Днес Русия е изправена пред много сериозно изпитание. И с всеки изминал час от началото на специалната военна операция в Украйна, залогът във войната със съвременния свят, със Запада и неговата глобална олигархия бързо нараства. За да спечелим, екзистенциалният режим трябва да бъде рязко изместен.

Имаме нужда от различни структури, различни механизми и различни личности. Нуждаем се от пълно и дълбоко пробуждане на самата същност на нашия народ. Това е последната ни битка срещу световното зло, която извървяхме през вековете на нашата трудна и красива история.

Маските са свалени. Русия остана сама срещу абсолютното зло. Ние сме извън матрицата му. Ние сме изключени от нея. И това е напълно непривично състояние. Собствениците на технологията вярват, че сега ще умрем. Но грешат. Точно сега ние тепърва ще започнем да живеем истински.

Да живеем като свободен и независим народ.

Александър Дугин

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ВЗЕМЕТЕ И НАС БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СПАСЕТЕ НИ ОТ РОБСТВОТО НА НАТО ЕС САЩ И СОРОС

  2. Може ли нашите селски управници
    да бъдат глобалисти НЕ защото са
    в едноклетъчната матрца.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.