Алаудинов: Голяма група от ВСУ избяга от Курска област

Голяма група от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с техника избяга през границата от Курска област. Това съобщи заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на Въоръжените сили на Руската федерация и командир на специалните части „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

„Искам да отбележа, че в нашето Курско направление бойците от всички подразделения работят много добре и се бият достойно. Особено искам да отлича 155-та бригада на морската пехота. Това са едни прекрасни, много достойни момчета. Ще кажа, че днес наблюдавахме картина, при която много голяма група техника на противника позорно избяга от територията на Курска област. Избягаха през границата, като загубиха част от танковете си, които бяха изгорени в движение от споменатите от мен войници от 155-та бригада“, каза Алаудинов в ефира на телевизионния канал „Россия-1“.

Той отбеляза, че е наблюдавал сцената на унищожение на въпросната част от ВСУ на живо, заснета от безпилотен летателен апарат. „Трябва да кажа, че момчетата от нашето подразделение също свършиха много добра работа. През последните няколко дни изхвърлихме врага от някои много сериозни области. Момчетата напреднаха значително“, добави генералът. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.