Активисти на БСП освиркаха Фон дер Лайен в Пловдив. Официалните медии мълчат за протестната акция

Представители на младежкото БСП и будни граждани направиха протестна акция пред Античния театър в Пловдив, където се проведе предизборният митинг на ГЕРБ – СДС с участието на водещия кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) на европейските избори, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и лидерът на ЕНП Манфред Вебер. Както казаха очевидци на събитието, активистите блокираха входовете на Античния театър и посрещнаха кортежа от гости от Брюксел с оглушителни освирквания и викове „Ууууу“ и „Фа-ши-сти“. На плакатите им на български и английски бе изписано „Урсула – диктатор“ и „Урсула – фашист“. Официалните медии не съобщават за протестната акция, а социалните мрежи прилежно трият всеки видеоклип или информация, отразяващи протеста.

В самия Античен театър, където се събраха около 7000 души за предизборното събитие, Урсула фон дер Лайен и лидерите на ГЕРБ – СДС бяха посрещнати с приветствени аплодисменти и плакати на ЕНП – „Не сам съюз. Наш дом“, „Урсула 2024” и др.

„Колегите от анти-европейската опозиция протестират, но не знам защо. Искат хаосът от последните три години да продължи. Докато освиркват, милиардите ни не вървят, защото в момента усвояваме едва между 1 и 4 % от средствата, които според Плана за възстановяване и устойчивост се отпускат на страната ни чрез европейските фондове“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в словото си. Той отбеляза, че няма нищо против яростната опозиция, но тя трябва да предложи алтернатива. „Ако не искате хаос, гласувайте за Урсула“, призова Борисов.

ВИЖ ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТА НА МЛАДЕЖКОТО БСП ПРЕД КОРТЕЖА НА ФОН ДЕР ЛАЙЕН – ВИЖ ВИДЕОТО

Според младежите на БСП фон дер Лайен унищожава европейския континент не само икономически – чрез Зелената сделка. Днешната неолиберална глобалистка клика, водена от Фон дер Лайен, инсталирана да управлява в Брюксел, унищожава европейските народи и култури: 

„Ние сме ЗА свободата на словото, а Урсула ни спуска диктатура чрез анатемосване на медии, натиск върху социалните мрежи да цензурират всяко мнение, което е в разрез с официалната брюкселска доктрина, забрана на онлайн комуникационни канали като Телеграм и други подобни действия!

Ние сме ПРОТИВ войната и ЗА МИРА, а фон дер Лайен ни призовава да се готвим за война! 

Ако тази неолиберална, човеко-ненавистна политика продължи, ще изгубим родината си, културата и всичко хубаво, което има в нашето Отечество и в останалите страни от Европа!“

В позицията на младежите на БСП се казва още, че националните медии тенденциозно не са отразили протеста срещу посещението на фон дер Лайен у нас. 

Те опровергаха новина на руската агенция ТАСС, която гласи, че въпросният протест е организиран и проведен от ПП „Възраждане“. Виж репортажа на ТАСС тук.

„Демонстрацията срещу председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен вчера в Пловдив беше организирана от младежите на БСП, а не от „Възраждане“, както се твърди в материал на руската ТАСС. В зоказателство на твърденията си организаторите изпратиха снимки и видеа, доказващи думите им, и обявиха, че от партията на Костадин Костадинов не е имало нито един представител на протеста: „Не, тях ги нямаше, нито един! Само младежката организация в БСП и будни хора.“

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. „ЯДРЕНА КАТАСТРОФА В БЪЛГАРИЯ?-Ютуб. Нашите ПОДЛОГИ затвориха 5-ти и 6-ти ядрени блока в Козлодуй, веднага след модернизацията им, замразиха АЕЦ Белене години наред,а сега решиха да подарят оборудването му на Украина. И накрая отказаха горивото от Русия и решиха да го заменят с непригодно от Уестинхауз, пък обработеното ще го пазим на наша територия. Всичко това под тъпашкото обяснение ДИВЕРСИФИКАЦИЯ. Крайно време е да сложим край на това евроатлантическо погребение, което нашите ПОДЛОГИ организират под свирката на американските и европейските хищници.

    • Чудесно бе Иванов, съществото което се обижда от сравненията му с хайванчетата на Дарвин, все пак трябва да страда, за да осъзнае простотията си.
      Нека им спрат тока, водата, храната…… за секса няма да споменавам, щото те вече се самоотказаха и чакат деца да им правят африканците.
      Кой каквото заслужава си го получава от небесните сили.
      Как иначе ще се осъзнае, че е животозастрашаващо да си кух под капата?

  2. Жалки,по-жалки,най-жалки,герб! Умря циганката дето ги хвалеше боковците,та са решили да довлекат тука това лайняно ,бостанско плашило! Знаем какви са реалните резултати за боклуците дето са се залостили от 35г във властта,но благодарение фалшификациите им неотменно ни крадат ,скубят и товарят с непосилни и данъци и такси дето и турците не са си позволявали!

    • С ГРОБ или без ГРОБ колониалното робство си е робство.
      Не си мислите, че друга партия или личност може да ни поведе към светлото бъдеще.
      Нужно е да изберем са хора, които да срутят системата отвътре.
      Вторият вариант е да чакаме пак Русия, или турция да ни освободи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.