Шойгу: Унищожихме всички танкове „Леопард“, доставени на Украйна от Полша и Португалия

2

Руските въоръжени сили унищожиха 16 танка „Леопард”, което е 100% от превозните средства от този тип, доставени от Полша и Португалия на войските на Украйна. Това каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщават руски медии.

„Само в южно-донецкото, запорожското и донецкото направление, където украинските формирования продължават с неуспешните си атаки, групировките на руските въоръжени сили са унищожили 15 самолета, 3 хеликоптера и общо 920 бронирани машини, включително 16 танка „Леопард“. Това са почти 100% от танковете от този тип, които бяха доставен на Киев от Полша и Португалия“, добави Шойгу по време на конферентна връзка с ръководството на руските въоръжени сили.

„Нашите въоръжени сили продължават да нанасят ефективни огневи поражения на противника, което значително намалява неговия настъпателен потенциал. Общо от 4 юни украинските войски са загубили около 2,5 хиляди единици различни оръжия във всички посоки“, заяви Шойгу.

Украинските сили използват танкове „Леопард” в контранастъплението си, започнало на 4 юни. Министерството на отбраната на Руската федерация многократно е заявявало унищожаването на танкове от този тип.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Преди доста години, руснаците ловиха и пекоха на силен огън едни „Тигри“, след тях имаше и „Мишки – мауси“ по сто и няколко тона, и още доста техника на най-високо ниво- германско !Сега гонят „Леопарди“, „Абрамси“ и още много други – да ме прощават англичаните не запомних техните каруци как се казват. Резултатът ще е същият. Накрая. Имат опит милите руснаци с тези животни и това си е! Да припомним как печаха тигрите – с коктейл „Молотов“. И тогава и сега един такъв коктейл струва един лев. А един „Леопард“ – сигурно има милион! По нашенски – „Къде е Киро на кирия“?

  2. Ти до кога ще наглееш и няма да си подаваш оставката когато ти я иска Главнокомандващия.Мислиш, че като си рицар на Малтийския орден, това ти е индулгенция за цял живот ли. Надявам се скоро Путин да има възможност да ти духне под опашката.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *