Швейцарски разузнавач: Европа и САЩ ненавиждат Русия, защото се страхуват от това, което стои зад нея (С ВИДЕО)

Жак Бо: В страха си, че губи световната си хегемония, Западът ставаше все по-агресивен и така предизвика създаването на съюза между Русия и Китай, на силния ЕврАзийски блок и на бъдещият хегемон БРИКС

Ненавистта на Запада към Русия никога не е стихвала, дори след Студената война. И това отношение е заради страх не толкова от самата Русия, колкото от това, което стои зад нея. Какво е то- ами целия останал свят извън Западния. Целта на Вашингтон и Брюксел с войната в Украйна е да отслабят Русия, защото тя е изключително надеждна опора на основния им съперник Китай. Именно страхът от китайския икономически възход е основният страх на Запада. Въпреки това, както пояснява бившият офицер от швейцарското разузнаване полковник Жак Бо в интервю за Dialogue Works, военните заплахи, санкциите и опитите за изолиране на тези две страни доведоха до обратния резултат, създавайки надежден съюз между Москва и Пекин, който „сега е по-силен от всякога.”

Жак Бо: Според мнението на някои лица в Държавния департамент и други ведомства, има и още една причина, поради която ние се опитваме да отслабим Русия, освен тази, че ние и до днес изпитваме към нея ненавист от времето на студената война.

За много хора руснаците по някаква необяснима причина и до днес си остават комунисти.

Не разбирам как са стигнали до този извод, но ако прочетете някои материали, ще видите, че понякога те говорят за руснаците като за комунисти. И това са анализатори със сравнително висока ерудиция, някои от които дори се водят специалисти по Русия. Лично мое мнение е че те бъркат комунизма с православието. Рационалната природа на западния човек въобще не разбира ирационалното мислене на източните хора, към които принадлежат и руснаците.

При всички положения в Европа и САЩ съществува ненавист, обикновена ненавист, в чиято основа е страхът от Русия и най-вече от онова нещо, което стои зад нея. А то може да бъде наречено с няколко имена – съюзът между Китай и Русия, ЕврАзийския блок, БРИКС, Азия, Африка, Латинска Америка, т. нар. Глобален Юг или Изток – както ви е по-удобно. Западът се страхува от това, че останалите 7 млрд. души на планетата се самоорганизираха и са огромна сила – много по-голяма от западната англосаксонска такава. А военният гарант на тези 7 милиарда е Русия.

Главната причина за желанието на Запада да отслаби Русия е в следното: Русия да рухне и да не може да укрепи Китай, който консолидира около себе си целия Глобален Юг. От географска гледна точка вие виждате, че тези две глобални сили са много близки, те имат обща граница, те се взаимодопълват.

Защото Русия — а сега ние особено добре виждаме това — се нуждае от Китай, за да подобри своето промишлено производство, а Китай се нуждае от Русия, за да получи суровини, материали и т.н.

В резултат Русия и Китай идеално се допълват.

Освен това, те имаха достатъчно добри отношения по време на студената война — не винаги, но относително добре общуваха по време на студената война, а още повече след нейния край. Те успяха да съхранят, да кажем така, нормалните си отношения.

Хибридната война, която САЩ започнаха да водят срещу основния си икономически конкурент Китай, само сближи Китай и Русия, а след това конфликтът в Украйна сдружи двете страни още повече. След началото на тази война и санкциите, които бяха наложени както върху Китай, така и върху Русия, тези две страни разбраха, че съдбите им са свързани и че те заедно трябва да се противопоставят на Запада.

Виждаме, че в икономическите и в промишлените сфери тяхното сътрудничество се подобри, при това значително, а и в други области също, в това число във военната сфера и в сферата на дипломацията.

Виждаме, че тези две страни работят, така да се каже, в едно направление, особено в Близкия Изток.

Какво се случи в резултат на действията на Запада спрямо Русия и Китай: създаде се евразийският блок, който в момента е по-силен от всякога. Създаде се БРИКС, който е страховит гръб и за Русия, и за Китай. Западът няма нито сили, нито население, нито ресурси да се пребори с тези огромни глобални структури. Те просто ще го удавят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не целият останал свят швейцарско джендърче, а Бог и православието ви плаши.
    Православната цивилизация е единствената алтернатива на западният сатанизъм.
    Нито китайскота, нито индийската, нито мюсюлманската цивилизация ви плаши, само православието.
    Мантрите на недоклатеният помияр не хващат дикиш в България.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.