ЦРУ e платило на анализатори да се отрекат от позицията си, че Koвид е създаден в лаборатория (С ДОКУМЕНТИ)

0
Уилям Бърнс, директор на ЦРУ

Представяме ви писмо от Конгреса на САЩ до ЦРУ, в което конгресмените изискват цялата документация за работата на анализаторите на ЦРУ, разследвали Ковид. В писмото пише, че ЦРУ е платило на разследващите анализатори, за да променят позицията си относно произхода на Koвид.

Източник: Select Subcommittee on the Coronavirus Pandemic, US Congress

Американският Конгрес разследва информация, получена от дългогодишен, действащ, старши служител на ЦРУ, според която агенцията е платила на анализатори, за да променят позицията си, че Koвид е създаден в лаборатория. Това става ясно от писмо, изпратено от Конгреса до директора на ЦРУ и публикувано от Подкомисията на Конгреса, разследваща произхода на Koвид.

Шестима анализатори на ЦРУ от екипа за разследване на Koвид са „получили значителен паричен стимул“, за да съобщят, че епидемията от коронавирус през 2019 г. не е възникнала в лаборатория, съобщиха във вторник две комисии на Камарата на представителите на САЩ, позовавайки се на действащ агент на ЦРУ.

Подкомисията за пандемията от коронавирус и Постоянната комисия по разузнаване на Камарата на представителите към Конгреса са получили „нови и тревожни показания на разобличител“ относно разследването на ЦРУ за произхода на пандемията от лице, описано като „дългогодишен, старши служител и настоящ действащ служител на агенцията“. Подкомисията за разследване на пандемията към Конгреса на САЩ публикува в Twitter писмото, което са изпратили до директора на ЦРУ Уилям Бърнс, с което изискват цялата документация по случая.

Според сведенията на информатора от ЦРУ шестима от седемте членове на екипа до последно са смятали, че „научните знания и елементарната интелигентност са достатъчни, за да прецениш“, че вирусът произхожда от Института по вирусология в Ухан. Само един от членовете на екипа е бил на мнение, че вирусът се е появил по естествен път чрез заразяване от животно, но той е бил най-старшият в екипа, става ясно от писмото, което конгресмените са изпратили до директора на ЦРУ Уилям Бърнс.

На шестимата анализатори са били дадени значителна сума пари, непосредствено след което те са променили позицията си, според писмото от Конгреса до директора на ЦРУ.

Председателят на Постоянната комисия по разузнаване на Камарата на представителите към Конгреса Майк Търнър и председателят на подкомисията за разследване на коронавируса Брад Уенструп са поискали документи от Уилям Бърнс, отнасящи се до работата на екипа. Те също така искат от бившия главен оперативен директор на ЦРУ Андрю Макридис да се яви в Конгреса за „доброволно изслушване“ на 26 септември.

Американската разузнавателна общност заяви през юни, че многобройните й агенции не могат да постигнат консенсус относно това какъв е произходът на пандемията, като четири агенции смятат, че тя „най-вероятно е причинена от естествено заразяване при контакт с животно, заразено с коронавирус или близък прогениторен вирус“, докато само една от агенциите смята, че това е „инцидент, свързан с лаборатория“. Службата на директора на Националното разузнаване заяви единствено, че е преценила, че вирусът „не е разработен като биологично оръжие“, без да съобщи повече подробности на каква база стъпва преценката й.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *