Украинска ракета срути жилищен блок в Белгород: 1 убит, 29 ранени, включително две деца. Още 10 са под развалините

Въоръжените сили на Украйна нанесоха масиран удар по Белгород. В резултат на директен удар с украинска ракета в блок на улица „Щорса“ 55а се срути целият трети вход от първия до десетия етаж. Моментът, в който снарядът удря блока, е заснет от улична камера. На видео кадрите се вижда, че ракетата удря първия етаж и целия вход се срутва за секунди.

ВИЖ ВИДЕО ОТ МОМЕНТА НА СРУТВАНЕТО

Според изпълняващия длъжността министър на здравеопазването на Русия Михаил Мурашко най-малко 26 души са ранени, 1 жена е убита. Дванадесет души, сред които две деца, са били спасени изпод развалините, а други 10 души предполагаемо все още са под тях и спасителите се борят да ги извадят живи.

По-късно губернаторът Вячеслав Гладков уточни, че броят на ранените се е увеличил до 29. Не се споменава за нови загинали.

ВИЖ ВИДЕО ОТ СПАСИТЕЛНИТЕ РАБОТИ

На мястото на инцидента пристигнали службите за спешна помощ, но по време на работата на спасителите по отстраняване на отломките се е случило второ срутване. По данни на Министерството на извънредните ситуации трима спасители са били ранени.

Образувано е наказателно дело за терористичен акт. По разпореждане на председателя на Следствения комитет Александър Бастрикин криминалисти и експерти от централното управление на ведомството са изпратени в Белгород за оказване на съдействие.

По време на терористичната атака на киевския режим срещу жилищните райони на град Белгород днес са били използвани комплексите „Точка-У“, „Алдер“ и РМ-70 „Вампир“, съобщиха от канала на руското министерство на отбраната в Телеграм. Според руския информационен телеграм-ресурс „Рибар“ блокът е поразен с френска управляема бомба, изстреляна от самолет

Един от първите, които коментираха варварското нападение, беше официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Целенасоченият обстрел на цивилни граждани, гражданска инфраструктура, жилищни сгради, болници, училища, социални заведения се превърна в почерк на престъпната групировка на украинския президент Володимир Зеленски, която е подкрепяна от западни спонсори“, заяви тя в разговор с „Известия“.

Константин Косачев, заместник-председател на Съвета на федерацията, определи случилото се като целенасочен удар от страна на украинските сили, извършен по пряка заповед на киевския режим.

„За пореден път ударите се нанасят не по военни обекти или техническа инфраструктура, а по жилищни сгради. И това е системен подход на управляващата в Киев националистическа хунта“, подчертава той в коментар за „Известия“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. На ракета повече прилича, с кинетична бойна глава. Израелската е Йерихон. В 43 операцияга Румянцен с коята освободен Харков се означава Белгород Харковска

  2. Уродите укронацисти отново прибягнаха към ТЕРОРИСТИЧНИ АТАКИ.
    Би било добре Русия да си спомни примера как постъпиха краварите с Усама Бин Ладен и да постъпят по същия начин с главатаря на укронацистките терористи.
    Може би скоро самите кравари ще си го очистят, но всеки един миг през който клоунът – наркоман е жив и диша умират невинни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.