Тагарев: Русия ни провокира и ние ще ѝ отвърнем – както сами, така и с НАТО

16

Русия вече два месеца блокира част от нашата изключителна икономическа зона в Черно море, и обяви, че ще продължи ученията си в нашата икономическа зона до края на месеца. Това ние разглеждаме като провокация спрямо България, спрямо нашата сигурност. Това каза военният министър Тодор Тагарев пред журналисти днес.

По думите му такива действия се смятат за провокация.

„България обсъжда отговор на тези руски провокации – както самостоятелен, така и заедно със съюзниците ни в НАТО“, добави той и напомни за обявеното от МО спешно купуване на ракети за бреговата ни охрана.

„Сливането на военното разузнаване с Държавна агенция „Разузнаване“ трябва да стане само след анализ какви биха били вредите и ползите от такова нещо“, коментира още Тагарев по повод намеренията на лидера на ДСБ – службите на гражданското и военното разузнаване съответно ДАР и СВР да се слеят.

„Това, че в някоя страна има единна служба не означава, че автоматично трябва да го приемем“, посочи военният министър.

„Няма да коментирам такива обвинения и предполагам, че те не са обосновани“. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев по повод информацията, че новоназначеният директор на военните ни заводи „Терем“ е обучавал бойци от украинските националистически батальони в Украйна в периода 2014 г. – 2022 г. Странно е че Тагарев изказва съмнение в достоверността на тази информация, като се има предвид че тя идва от самия Калин Димитров, който по-рано сам се похвали за тази си дейност в интервю по Нова телевизия. ВИЖ ТУК

По думите на Тагарев, Калин Димитров има изключително добри контакти с отбранителната промишленост на Украйна, което може да ни помогне много в компенсиране на ролята на Русия в поддръжката на военното въоръжение, което използва българската армия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

16 КОМЕНТАРИ

 1. Идиотията е трудно лечимо болестно състояние, изискващо квалифицирана медицинска дейност за дълго време. А този няма време – с края на войната в Украйна неговата е свършила. Просто нямаме представа какъв личностен потенциал от двете страни на Черно море ще бъде ангажиран за неговата незабавна елиминация. По всякакъв начин! Съдбата на Скрипалите и Пригожин ще бъде за него несбъдната мечта. Вероятно ще бъде съсед по килия на Навални – той по стандартите на Русия е агресор а те никак не си поплюват с такива. Това ще бъде и една политическа изгода за България – в негово лице, ние ще покажем конкретен виновник за глупостите които се направиха – изгонени дипломати, продадено оръжие, подарени БТР-ри , ракетни застави от типа „Остров Змейний“ насочени срещу руски кораби. Само едно от тези неща му гарантира доживот зад полярния кръг в Русия. Ще го изпратим на гарата с букети цветя но без музика! И понеже е идиот той няма да се грумне сам!

 2. Най-после!
  Само така руснаците ще имат повод да погледнат към нас и ще можем да избием британоварварските еничари.

 3. ИЗРОДИ! САМО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СТОЛ ЗА ВАС,ПРЕДАТЕЛИ!!! ИЗРОДИ,СГАН,ЮДИ ,БОЛУЦИ! НЕМА ЛИ ЛЕГИОНЕРИ ЗА ВАС БЕ?!

 4. и с кои ще отвърнеш бе мухльо ? като си се насрал от страх ,и никой няма да седне да се бие заради теб .

 5. Нема ли кой да го свитне тоя БОЛУК?! ДАВАЙТЕ ДА ОТКРИЕМ СМЕТКА И ДА ДИРИМ СНАЙПЕРИСТ?

  • Нещо не ми става ясно, защо се нервите?
   Знам че няма кой да чете, камоли да отговаря, но все пак ще го напиша.
   Тези дни накарах децата да поразпитат в училище процентите за осрайна и Русия сред учениците и са оказва, че има само по 3-4 дечица в БЪЛГАРСКИТЕ пловдивски школа, които са фенове на Русия.
   Това иска маймунската популация населяваща територията на България и британоварварските еничари им го предлагат. Колкото и да се опитвате да оправдавате раковите образования сред населението – точно те гласуват за натовските партии и еничарите избиващи децата им. Бил съм в достатъчно много изборни комисии да знам реалните гласове.
   Така че, еволюцията на всеки народ изисква, популацията от ракови клетки да бъде пожертвана. А в България тази популация вече надвишава 60-70%.

 6. МНОГО Е СТРАШНО БЕЗУМЦИ ДА ТЕ УПРАВЛЯВАТ.
  АКО ТОВА Е ЗАПОВЕДТА НА САЩ БЪЛГАРИЯ ДА ВЪВЛЕЧЕ НАТО ДИРЕКТНО ВЪВ ВОЙНАТА,
  ТО ТЕЗИ БЕЗУМЦИ НАИСТИНА ЩЕ ПРЕДИЗВИКАТ ЯДРЕНА КАТАСТРОФА.
  КОЛКОТО ПО БЪРЗО СИ ОТИВАТ ТЕЗИ МЕКЕРЕТА ТОЛКОВА Е ПО БЛИЗО СВОБОДАТА.

 7. Магарев, всички 240 в парламента и всички в президенството начело с льотчика да вървят там от където са дошли – на майка си в задника, защото всичките те не са родени а са изсрани.

 8. Магарев ми прилича на краставо и беззъбо псе (по – точно ПОМИЯР), което бясно лае срещу Русия, скрито зад гърба на американските си господари.
  А, бе мухльо! Защо не помислиш какво ще стане с тебе и тебеподобните изроди и предатели, когато господарите ви ви бият шута?
  Никакъв урок ли не извлече от висящите по колесниците на самолетите американски слуги в Афганистан?
  Никой не обича ПРЕДАТЕЛИТЕ И КУРВИТЕ. Дори тия, които ги използват ги презират и след свирката им бият шута. Това те чака и тебе и няма безопасно място на Света за такива като тебе. Ако не те очистят Българите или Руснаците ще те убият „своите“ (разбирай краварите) за да разиграят още една анти Руска истерия, както направиха в Англия. Първо отровиха двойния агент – предателя Скрипал, а после го приписаха на Руснаците.
  Ти вече си покойник, но поне се постарай да изживееш последните си дни с достойнство,

 9. Магарев, гадино, ако те срещна сам в тъмна уличка, ще ти разпоря пърдялника от еб*не!!!! Да пукнеш дано, гадино мръсна!!!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *