Тагарев е подписал с Умеров писмо за готовността на България да помага на Украйна

Министърът на отбраната Тодор Тагарев е подписал с украинския си колега Рустем Умеров писмо за намерение, в което се потвърждава готовността на страната ни да помага на Украйна с политически, дипломатически, хуманитарни и военни мерки, съобщи БНР.

„Също така разширяваме възможностите за сътрудничество в областите „образование“, „военно-техническо сътрудничество“, „подготовка на наша територия“. Всяко едно конкретно действие ще иска вашето одобрение. Ние вече имаме вашето одобрение, включително от решението ви от 8-и декември, и при заявки от украинска страна, имаме готовност да продължим по-нататък с реализацията на това писмо намеренията“, заяви Тагарев по време на изслушване в Народното събрание.

България не обсъжда, няма намерение да изпраща, няма намерение да обсъжда изпращането на български военнослужещи в Украйна, каза Тагарев по време на изслушването. Не сме обсъждали двустранно споразумение в сферата на сигурността с Украйна, добави министърът, цитиран от БТА.

Въпреки уверенията на министър Тагарев и премиера Николай Денков, че правителството не е обсъждало и не възнамерява да изпраща български военнослужещи в Украйна, от БСП, по чието искане се проведе изслушването, заявиха, че представители на кабинета участват в международни срещи, на които поемат ангажименти, за които нямат санкция на Народното събрание. „Затова, уважаеми колеги, изходът е само един: оставка на това правителство и спиране на задаващата се поредна национална катастрофа. И тук въобще не става дума за никаква руска пропаганда. Тук става въпрос за това, че нас ни управляват хора, безхарактерни, хора, които не могат да защитят българския национален интерес“, коментира Атанас Зафиров. От ИТН и „Възраждане“ се присъединиха към упреците на БСП. 

Източник: БНР

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

 1. Супер, колкото по-бързо избият приматите избиращи тагаревци, магаревци и всякакви евроатлантически уроди заслужават да бъдат заличени от лицето на земята.

 2. Боли ме хоя за това много долно, злобно, просто, малоумно и много зло българско племе! Племе от 99% предатели, подлеци, жалки страхливци, боклуци, злодеи, алчни селски хитреци, далавераджии и крадци. Това българско племе трябва да бъде заличено до крак и други заселници да заселят тази иначе хубава географска територия!

  • Не всички са от твоето племе.
   Истинските българи може и да са 10-15%, но са достатъчни.
   В крайна сметка света се управлява от качеството, а не от количеството.
   А българите са едни от най-умните хора в света!
   За истинските българи ти говора, не за изродите родени като българи.

 3. Читателят да иди на х*й!
  При спонсорите си!
  30 % сме!
  За твой ужас!
  Х@зарско плашило!

 4. Хем предават България , хем лъжат в народа и пред парламента, като мислят че им вярваме. Няма ли наказания за висши чиновници за лъжа пред народа.?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.