Тагарев: БСП и „Възражданe“ отблъскват от армията с дезинформация. Нинова: Това е виц. Костадинов: Мястото ви е в затвора, Тагаренко!

2

Масираната дезинформационна кампания, която някои парламентарно представени партии водят срещу войната в Украйна, доведе до рязко намаляване на броя на желаещите да служат в българската армия и до снижаване на отбранителните способности на страната ни, заяви министърът на отбраната в първото си изказване в дебатите по вота на недоверие в Парламента. От трибуната на НС той посочи сред „виновниците“ поименно председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заместникът му Цончо Ганев, лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпартиецът ѝ Георги Гьоков, които спекулирали, че помощта от България за Украйна е първа стъпка към въвличането на страната ни във военния конфликт.

„Тези спекулации доведоха до отлив на желаещи за постъпване на кадрова военна служба и от масов отказ за кандидатстване във висшите военни училища. Само 23 % от местата във военните ни академии са заети и няма желаещи да стават офицери“, заяви Тагарев.

„С едно мое изказване против войната в Украйна, с един призив за спиране на огъня и за търсене на мирно решение и с още един призив България да запази пълен неутралитет по отношение на войната, съм станала причина за спад в броя на желаещите да служат в българската армия. Само да кажа, че от липса на кадри армията ни страда от 10 години. Думите ви, г-н Тагарев, звучат като виц, отвърна Нинова. Но действително има едно нещо, за което нося лична отговорност – персонално съм причината този човек навремето да не стане министър на отбраната в кабинета „Петков“, припомни тя.

„12 лева на ден им давате да си купуват кифли от лафката. И на този фон твърдите, че имало некомплект заради нас, посочи Костадинов. Не, той е заради вашето некадърно управление и лично заради вас, защото знаете как ви казват в армията – Тагаренко ви наричат. Което е показателно на кого служите, вие не служите на България. Вие сте украински държавен служител – бивш и може би настоящ. С вас трябва да се занимават ДАНС и специалните служби, защото вие с вашите действия осъществявате предателска национална политика. Мястото ви не е на тази скамейка на министрите, мястото ви е, където застават обвиняемите, мястото ви е в затвора, Тагаренко“, заяви лидерът на „Възраждане“. И добави: Защо не кажете, че от 376 обучаващи се за офицери в българските военни училища и академии, през последните 2 години са останали 82-ма. Останалите са прекратили обучението си и са напуснали. Рапортите продължават да валят и продължават да напускат. А след още 1-2 години ще са 4-5″, завърши Костадинов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Прав е военният служител на осрайна, ако не бяха възраждане, щях да се запиша доброволец, ама ме излъгаха да не потегля на галоп да превземам Москва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *