С полиция Брюксел спря среща на европейски консерватори, сред които Найджъл Фарадж и Виктор Орбан (С ВИДЕО)

Властите в Брюксел спряха среща на консервативни политици, която стана мишена на протеста кампания в социалните медии и изгонена от две зали, в които трябваше да се проведе, предаде АФП.

Ключови говорители на конференцията за национален консерватизъм (НатКон) включват видния евроскептик Найджъл Фарадж – политикът с най-големи заслуги за успеха на БРЕКЗИТ, бившия вътрешен министър на Великобритания Сюела Брейвърман, а във втория ден – унгарския премиер Виктор Орбан.

ВИЖ ВИДЕО

Няколкостотин души очакваха днес рано сутринта старта на събитието в хотел в Брюксел и речи на десните политици от цяла Европа, включително на фламандски и хърватски евродепутати.

Ако има нещо, което да ме убеди, че борбата ни срещу глобалистката идеология на ЕС е правилна, то това са събитията от днес, коментира Найджъл Фарадж.

ВИЖ ВИДЕО

След слуховете, че мероприятието ще бъде спряно, организаторите за кратко се опитаха да попречат на влизането на полицейските власти.

ВИЖ ВИДЕО

Полицията в брюкселския район „Сен Жос“ потвърди пред АФП, че е била натоварена от местния кмет да съобщи на организаторите, че събитието се забранява.

„Вземаме всички необходими оперативни мерки да предотвратим обществен смут. Изпълняваме заповеди“, заяви полицейска говорителка пред агенцията.

Джон О’Брайън, ръководител на комуникациите на мозъчния тръст МСС, един от организаторите, определи заповедта като „оруелска“.

Белгийската Лига за правата на човека е сред противниците на събитието.

„Свободата на словото действително се отнася за всеки в рамките на закона, но това не означава да отворим дома си за крайната десница“, обяви неолибералната организация в становище миналата седмица.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.