Руският представител в ООН: Конфликтът в Украйна не може да бъде решен за един ден, както обещава Тръмп

Конфликтът в Украйна не може да бъде решен за един ден. Това заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя, коментирайки многократните обещания на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да разреши украинската криза до 24 часа, ако бъде преизбран на поста, предаде ТАСС.

„Украинската криза не може да бъде разрешена за един ден“, каза Небензя на пресконференция по повод поемането от Русия на председателството на Съвета за сигурност на ООН през юли.

Тръмп многократно е заявявал, че възнамерява да постигне бързо разрешаване на украинския конфликт, ако спечели президентските избори през ноември тази година. На предизборния дебат с президента на САЩ Джо Байдън на 27 юни Тръмп обеща, че ако бъде преизбран, ще сложи край на конфликта дори преди официално да встъпи в длъжност на 20 януари 2025 г.

Ситуацията в Палестина ще бъде в центъра на вниманието на Съвета за сигурност на ООН през юли, няма признаци за подобряване на ситуацията и не се вижда перспектива за установяване на примирие там, заяви постоянният представител на Русия в световната организация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.