Путин: Западът е отчаян – свършиха му боеприпасите

3

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Руската федерация си запазва правото да използва касетъчни боеприпаси в отговор на използването им от Украйна, предаде ТАСС.

„В Русия има достатъчен запас от различни видове касетъчни боеприпаси. Досега не сме правили това, не сме ги използвали, не е възниквала подобна необходимост. Бихме прибегнали до касетъчни боеприпаси само в случай, че някой първи ги използва срещу нас“, каза Путин, отговаряйки на въпрос на журналиста Павел Зарубин за предаването „Москва. Кремъл. Путин“ по канала „Россия-1“. Фрагмент от интервюто е публикуван в канала на Зарубин в Telegram.

Владимир Путин отбеляза, че при използване на касетъчни боеприпаси срещу Русия тя си запазва „правото на огледални действия“. Той е убеден, че доставката на касетъчни боеприпаси за Украйна и използването им трябва да се счита за престъпление. „Що се отнася до касетъчните боеприпаси, оценката за тези боеприпаси беше дадена от самата американска администрация чрез нейни служители преди време. Тогава високопоставени представители на Белия дом нарекоха използването на касетъчни боеприпаси „военно престъпление“. Така че мисля, че така трябва да се отнасяме“, каза Путин.

Той смята, че САЩ доставят на Украйна касетъчни боеприпаси поради недостига на боеприпаси като цяло.

Путин припомни, че „украинската армия изразходва до 5000-6000 снаряда от 155-ти калибър на ден за военни действия, докато Съединените щати произвеждат по 15 000 на месец“. „Те нямат достатъчно и Европа вече няма“, каза Путин. „В складовете им са останали само касетъчни боеприпаси и те не се посвениха да ги доставят на Украйна. Това обаче е и признак за отчаяние“, добави той.

След което поясни, че за да произвеждат нови боеприпаси в голям обем, тези страни трябва да имат достатъчни количества природни и енергийни ресурси, а такива те нямат.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Затова пък Русия има и боеприпаси и природни ресурси за производството на нови и най- вече предостатъчно хора,на които мечтата им е да загинат на фронта в Украйна, така че защо войната да не продължи до тогава, докато решат САЩ и тяхната колония ЕС.

    • Хм, има нещо такова, и аз имам същите съмнения!?! Времето работи срещу Русия, и Западът добре знае това!?! Чудя се, Русия още какво чака, на какво се надява, може би да сринат и Кремъл, както го правят с кримският мост!?!

  2. Икономически Държава Украина няма, дотационна е паричната и политика, МВФ против правилата си кредитира фалирала територия, а кредити на страна във война не се раздават. Пенсионерите им изхранват пенсионерите на ЕС. След виктимизиране излишното и население паричния поток ще секне, кредитите ще връща ООН с парадигма Болният човек на Европа, от внучетата на тяхната тъща

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *