Проф. Джефри Сакс: САЩ са единствената страна без държавни преврати, защото в нея няма американско посолство

Нобеловият лауреат проф. Джефри Сакс пред Тъкър Карлсън: Само САЩ свалят чужди правителства. Основната задача на ЦРУ е да създава безредици по света, да инсталира угодни политици и да провежда тайни операции срещу други държави

За да няма външна намеса във вътрешните работи на една страна, тя трябва да прекрати дипломатическите си връзки със САЩ и да изгони US-военните от своята територия, както направи Нигер – когато няма US посолство и американски бази, само тогава няма проблеми.

Намесата на американските спецслужби във вътрешните работи на други страни практически винаги довежда до кръвопролития и хаос, но САЩ продължават да използват смяната на режимите като главен инструмент на своята външна политика. Това заяви професорът по икономика от Колумбийския университет и нобелов лауреат Джефри Сакс в интервю за Тъкър Карлсън.

Проф. Джефри Сакс: САЩ са единствената страна в света, използваща смяната на режимите в качеството им на водещ не дипломатически, а външнополитически инструмент. С други думи, болшинството страни, практически всяка малка или средно голяма страна, ако не й харесва някоя съседна държава, може да помоли САЩ да унищожат тази друга държава. Разбира се, трябва да си платят на САЩ за тази услуга.

Ние сме държава, която печели от свалянето на други правителства. Това, което правим е изключително долнопробно, но е факт. Резултатът винаги е такъв: катастрофа, кръвопролития и нестабилност в дългосрочна перспектива.

САЩ са единствената държава в света, която сваля чужди правителства. Това е работа на ЦРУ…Това във времето се превърна в основната работа на ЦРУ, половината от работата му. Централното разузнавателно управление (ЦРУ) е още и разузнавателна агенция, която събира и анализира информация и предоставя установени разузнавателни факти. Нямам нищо против тази роля, макар и да не искам те да ни шпионират. Но считам, че е напълно нормално властите на Съединените американски щати да получават разузнавателни данни. Но ЦРУ да бъде частна армия или скрита сила, която да сваля правителства, да подгрява безредици, да поставя хора на власт, да провежда тайни операции… Аз съм против това.

Тъкър Карлсън: Ако работата на ЦРУ в значителна степен се състои в отстраняването на лидери на чужди държави, възможно ли е разузнавателната агенция в един момент да направи същото и тук, в САЩ? Защо пък да не го направят и тук?

Проф. Сакс: Ще ви отговоря с анекдот, който за съжаление е напълно верен. САЩ са единствената страна без държавни преврати, защото само тук няма американско посолство. Преди 61 години те за първи пробваха у нас подобно вмешателство с убийството на президента Кенеди. Не съм уверен, но считам за най-вероятно, че това беше минимум символично действие на някой от ЦРУ, а може би е била операция на официалното ръководство на ЦРУ или на определена фракция в ЦРУ. Това със сигурност беше операция на вътрешни фактори в САЩ и със сигурност не беше операция на Ли Харви Осуалд.

Тъкър Карлсън: Това е очевидно. Да. Едва ли някой американец днес се съмнява кой уби Кенеди.

Джефри Сакс: Всички факти сочат натам.

Цялото видео-интервю на Тъкър Карлсън с Джефри Сакс можете да гледате ТУК

Източник: https://tuckercarlson.com/tucker-show-jeffrey-sachs 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Интервюто е 2 часа и половина,2 дни след пускането му в ютюб е гледано от над половин милион човека.Професорът говори за стратегията на Бжежински от 1997 заа обграждането на Русия от НАТО и изолирането й от Черно море, защото това осигурява влиянието на САЩ над Евразия.През 2008 г. Буш младши взима решение Грузия и Украйна да бъдат приети в НАТО, много европ. лидери са шокирани от това решение, Бил Бърнс пише до америк. правителство, че това е абсолютно неприелимово за РУсия, която има 2000км граница с Украйна и не иска оръжия разположени по цялото това протежение. Проф. Сакс продължава, че войната започва през 2014г. с преврата, той знае, че САЩ са дълбоко въвлечени в свалянето на Янукович. На 15.12.2021 Путин представя на Байдън проект на Договор за сигурност. Сакс се обажда на Джейк Съливан и го убеждава да преговаря с Путин, тъй като разширяването на НАТО (да включва Украйна) до руската граница не спомага за сигурността на щатите, но САЩ отказват да преговарят с Русия.

  2. Няма начин едно простосмъртно „говедо“ да влезе във връзка с даден журналист, още по-малко пък е възможно да му отправи критична бележка.Това е сегашната демокрация, стрелба върху населението с лъжи и манипулации.Какви избори какви пет лева, всичко е абсолютен фалш.

  3. Всъщност, опитите на чужди сили да извършат преврат в Украйна, не са от Майдана през 2014 година, а от години по-рано , още с оранжевата революция на предателите Леонид Кучма, Виктор Янукович, Виктор Юшченко, Юлия Тимошенко!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.