Проф. Андрей Фурсов: Те искат да обърнат еволюцията. 12 цели на световния елит

11

Най-голямата заплаха за съвременния свят не е демографската, не климатичната, не енергийната, както следва от редица доклади, публикации… Всичко това е много важно, но най-важното и най-опасното нещо за съвременния свят е социалната катастрофа, която лидерите на световните капиталистически системи организираха, за да доведат капитализма до ново състояние, посткапиталистическо.

И това се случва на различни нива. Върхове срещу низини, върхове срещу средната прослойка. Изключително се изостри и борбата във върховете на различни регионални групи, родови групи и различни форми на организация. Например финансисти срещу индустриалци, ексисти срещу корпоратократи. Тоест, с други думи, социалната катастрофа, която се разгръща, е преход към нова социална система.

Всичко това много прилича на случилото се в Европа от средата на 15 до средата на 17 век, когато върху костите на старата система се създава нова. И тази заплаха е най-опасната. Опасността се крие в това. Тъй като основният обект на присвояване в посткапиталистическото общество ще бъдат нематериалните производствени фактори, духовните, информационните – т.е. нуждите, ценностите, целеполагането на човек – именно духовната сфера става обект на присвояване.

На конференция в Santa Fe Complexity Institute (САЩ) ултраглобалистите си поставят следните цели, които искат да постигнат след 10-15 години:

1. Премахване на частната и лична собственост.

2. Универсален базов доход за тези, които са приели „новото нормално“.

3. Анулиране на парите в брой, замяната им с цифрова валута.

(Ще добавя от себе си: цифровата валута не е пари, а средство за социален контрол.)

4. Система от въглеводородни рейтинги за държави и корпорации.

5. Твърд социален контрол (камери по улиците, дигитализация).

6. Нормиране на консумираните храни, енергия и природни ресурси.

7. Патенти за семенния фонд и ограничаване на възможността за ядене на хранителни продукти от собствено производство.

8. Нападение над скотовъдството. Прехвърляне на по-голямата част от населението или към изкуствени протеинови храни, или към вегетариански.

(Ще добавя от себе си: в Холандия, в Харлем, от 2023 г. е забранено рекламирането на месни продукти, месни ястия на обществени места. Предстои още: според съобщения в медиите през октомври 2022 г. е взето решение в Холандия да се изкупят принудително 600 ферми за добитък от техните собственици. Сбогом на животновъдството и висококачествените протеинови храни.)

9. Контрол на раждаемостта. (Това е обезлюдяването.)

10. Задължителна ваксинация.

11. Силно ограничаване на алтернативните форми на лечение.

12. Заличаване (и по-късно премахване) на различията между половете.

Последното не е нищо друго освен удар не само върху семейството, но и върху човека и човечеството като биологичен вид.

Някога Енгелс нарече своя труд за цивилизацията и как тя се различава от варварството „Произходът на семейството, частната собственост и държавата“. Изпълнението на „Целите …“ включва унищожаването на всичко, което е създало човешката цивилизация.

Не говорим просто за присвояване на духовната сфера, а присвояването й става основна форма на производствени отношения, както би казал един марксист. Така че сегашната борба за традиционните ценности, която се разгръща по целия свят, тя само по форма се отнася към миналото – борбата за традиция, срещу някаква модерност.

Това е фалшив подход. Всъщност под прикритието на борба за традиционни ценности започва да се оформя една принципно нова социална, ако искате класова борба на едно посткапиталистическо общество.

Ултраглобалистите се стремят не само да създадат посткапитализъм, който е удобен за тях в глобален мащаб, но, първо, да рестартират историята във формата, в която се е развила след Неолитната революция, тоест последните 10-12 хиляди години, и да я насочат към институционализиран неоварваризъм, футуро-архаизъм, и второ, да поставят под контрол (социо-) биологичната еволюция, връщайки я назад и превръщайки по-голямата част от населението на планетата в социални животни без качества, без идентичност.

Някои казват: „Е, защо да се съпротивлявате, така или иначе, буржоазията е силна, те ще спечелят …“

Първо, не е факт, че те ще спечелят. Второ, срамно е да не се съпротивляваш. Но има и още нещо, доста прагматично. И историята показва, че точно това се случва в живота. Факт е, че никоя нова социална система не печели с нокаут. Винаги е компромис. И колкото повече зъби един млад хищник изгуби от съпротива на различни нива, толкова по-спокойна и хуманна, така да се каже, ще бъде новата система.

Ето пример. Имаше три изхода от кризата на феодализма. английски, немски и френски. Англия става хегемон на капиталистическата система, но там върховете така смачкват дъното, че животът им е кошмар дори в края на 19 век.

Нито Франция, нито Германия станаха хегемони. Те заеха достойно място, но не станаха хегемони. Въпреки това, животът на низшите класи и средната класа в германските земи, а от края на 19 век в обединена Германия и във Франция, е много по-лесен и по-удобен от живота на британските нисши класи. Тъй като през XVI-XVII век както германското население, така и французите активно се съпротивляваха на нововъзникващата система и извадиха много зъби от нея.

Следователно това, което сега виждаме в различни страни, е съпротива срещу така наречения прогрес. (Както каза Йежи Лек: „Ако едно чудовище започне да използва вилици и ножове, това напредък ли е?“)

Ние не се нуждаем от такъв прогрес. И във всеки случай има я истината на социалната система, има я истината на историческия субект, човешката истина. И следователно, ако прогресът не се вмества в тази истина, тогава по дяволите, с този прогрес.

Каква ще е новата социална борба? За какво ще се борим ние, обикновените хора? Ще се борим да отстоим традиционните си ценности, ще отстояваме правото си на личен живот, от което искат да ни лишат. А също и правото да възпитаваме децата си така, както както ние смятаме за правилно. Тоест това е правото да бъдеш човек.

Проф. Андрей Фурсов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

11 КОМЕНТАРИ

 1. Целите на ултраглобалистите много приличат на целите от докладите на ционистките мъдреци. Съвпадение?…Не мисля! За парите: Запасете се с ценни метали. Минете на натурално-разменна търговия. Не дръжте пари в банките. Не използвайте карти и др.финансови инструменти. Участвайте в кооперативи. Не използвате електронна търговия. Възраженията….на кой както му се харесва.

  • „Целите на ултраглобалистите много съвпадат с целите на ционистките мъдреци“

   Разбира се….. И не само това…

   Основната цел е войната с бялата раса … Ционистите са установили на 100%,че бялата раса не би приела Световно господство на на евреите – за това напълниха Европа с мигранти от Африка,Магреба и Близкия Изток…..

 2. Следя проявите на Андрей Фурсов. С всичко от написаното съм съгласна с едно малко изключение. Той казва, че ултраглобалистите се стремят да превърнат по-голямата част от човечеството в социални животни без качества и идентичност. Според мен този процес на превръщане вече е почти завършен. Сега предстои да се прокара разделителната линия между стадото от социални животни и така наречения златен милиард.Но забележете, че всичко стана мирно, тихо и без принуда – стадото само се лепна отначало за компютъра най-вече чрез компютърните игри,после заби нос в телефоните и дружно се отправи в кошарите наречени социални мрежи. Сега вече чичковците, които активно му предоставиха нужните условия, слагат резето на кошарите. Отвън.

  • Такъв процес на теглене на разделителна черта между различните слоеве на човечеството вече е имало в човешката история. Отделения тогава нисш слой днес са човекоподобните маймуни. Техния човек Дарвин ви учи, че човекът е произлязъл от маймуната, а както в много случаи така и тук, е точно обратното – маймуната е произлязла от тогавашния човек – уви и ах. Не случайно до ден днешен не са открити останки от преходни форми между маймуната и човека и дарвиновата теория си виси във въздуха по тази причина. Как ще изглежда след хиляди години слоя от човечеството, който днес ще отделят, можем само да гадаем.Нещата са много по-сериозни отколкото можем да си представим и даже отколкото могат да си представят капацитети като Андрей Фурсов. Живеем във време разделно. Сериозно и опасно разделно. Напред към Фейсбук, Инстаграм, Туийтър и прочее кошари.

 3. Може да се определи като егоизъм,егоцентричност, алчност, жажда за власт,стигаща до болестно състояние и психопатия, от определен кръг от хора.

  • Те СА психопати на първо място. Други във висшите кръгове на властта на попадат, а ако попаднат случайно, дълго не се задържат.

   • Те са психопати- култивирали са психопатичния си ген в хилядолетията, поради кръвосмешенията им сам се е култивирал. Лично за мен не са от човешкия биологичен вид, създаден по Божий образ и подобие. В това нямам никакво съмнение.
    Има открити вкаменелости на интегрални схеми, електронни платки и т.н.
    Затова считам, че случващото ни се се е случвало вече. Описаното в Откровение не е само пророчество, а циклична история.
    Това е само мое лично мнение, водих спор и с богослов, на базата на факти, така че не ангажирам никой. Възможно е да греша.

   • Що се отнася до дарвин- той е доказано отроче на хм. Цялата му измислена “теория” има за цел да ни принизи до маймуни, да отрече съществуването на Бог. И да ни заличи като човеци.

   • Не разбрах защо Дарвин да е мое отроче. Не си спомням да съм го раждала или измисляла.

 4. Накрая, но не на последно място, ще включа малко психология:
  Ако мислите, че с психопата може да се справите с добро, с молби, с търпение, пази Боже с идеята да го вразумите- вие сте загубили.
  Повярвате ли в патологичните му лъжи- подписали сте си присъдата.
  Той не разбира от дума. Колкото повече го търпите- толкова по- садистично удоволствие ще изпитва да ви мъчи.
  Единственото решение е да не мърда.
  Има една слаба страна- безкрайно страхлив е.

 5. Всички си мислят, че глобалистите са успели, когато потопят средната класа и ги направят зависими. Не е така! Глобалистите потапят цялата пирамида, а оставайки без препитание, най-бедните стават много по-зависими от тях и в същност тяхната армия. За това базовият доход, на който всички с идеи и умения се мусят, за тях е комунизъм. У нас още не се усеща по този начин, но се работи в тази насока, особено в големите цигански квартали по градовете. В армията има достатъчно плажували бойци, остава полицията, в която под прикритието на реформи и европейски правила, ще се напълнят готови на всичко, неуки изпълнители. Колкото и някои да не са съгласни с мен, ако погледнем първият глобалистки проект СССР, всичко си идва на местата. Това, което се случва в началният период на тази свръхдържава, трябва да стане и сега. Диктатура на пролетариата!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *