Представители на „Левицата“ и „Възраждане“ цяла нощ пазиха Паметника на Съветската армия

1

Представители на политическите формации „Левицата“ и „Възраждане“ цяла нощ пазиха Паметника на Съветската армия. „Левицата!“ направи палатков лагер срещу премахването на Паметника на Съветската армия вчера, а вечерта представители на „Възраждане“ и „БСП за България“ също дойдоха пред паметника. В сравнение с вчерашния де, днес броя на палатките и шатрите пред паметника се е увеличил тройно.

От „Левицата“ и „Възраждане“ са организирали 24 часови дежурства в палатковия лагер пред паметника на Съветската армия, съобщи Мая Манолова от „Левицата“. По думите ѝ властта се страхува от гражданското недоволство. Ще бъдем тук, докато премиерът Николай Денков и правителството се откажат от решението си да премахнат паметника, заяви тя.

Бутането на паметника на Съветската армия и опитите да бъдат преименувани улици е в пълен разрез с настроенията на гражданите, смята Манолова. Всяко посегателство на десницата да демонтира историята ще срещне сериозен отпор, каза още тя.

През 2019 г. в предишната кметска кампания беше поет ангажимент, че всички важни въпроси за столичани ще бъдат решавани чрез местни референдуми, посочи Манолова. „Този слугинаж на чужди посолства, които да ръкопляскат на тези антинародни действия, трябва да срещне народния отпор и го среща“, коментира още тя.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Не съм убеден с факти, че посолството американско наредило разрущаване ПСА, от Ялта и от Малта България е в сфера на Русия, подобно Крим, с договола Канаржа отдаден на Русия, Екатерина Велика за вечни времена, а ако Русия го откаже се връща на Турция. Американците без титан, внасян от Русия колесници на самолетите си, със седалки, не могат да произвеждат. Руски ракетни двигатели са в космическата програма НАСА. С урана на Русия работят американските АЕЦ, вижте олелията Нигер и паниката за Франция. Ако изнасилени от посолството политици за рушене ПСА има, изнасилване се приема само ако обладаната е приведена в безпомощно състояние, без това е доброволно

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *