Посолството на САЩ във Варшава инструктира полските медии да агитират украинските бежанци да се върнат в Украйна

2

Посолството на САЩ в Полша призова местните медии да агитират украинските бежанци да се върнат у дома. Това е посочено на официалния уебсайт на службата.

В документа се отбелязва, че Отделът за публична дипломация на Генералното консулство на САЩ в Краков се стреми медиите да отразяват по-обемно и пълноценно темата за семействата, които се завръщат от Полша в Украйна, и техните усилия за социално и физическо възстановяване.

Освен това US-Посолството предлага да предостави безвъзмездни средства на полски журналисти, които да популяризират материали за завръщането на украинските бежанци в родината им.

Припомняме, че след официално искане от Киев, Полша започна да екстрадира в Украйна мъже в наборна възраст, които са напуснали страната си след началото на специалната военна операция. Подобно искане киевския режим е отправил и към Германия и в момента молбата се разглежда от Бундестага. Подобно искане е отправено и към Австрия. Виена обаче официално отказа да екстрадира 200-те хиляди украински бежанци на своя територия. На територията на ЕС в момента има около 7 млн. украински мигранти, от които мъжете в мобилизационна възраст са около 1.7 млн. Най-голям е броят им в Полша и Германия. Броят на емигриралите граждани на Украйна в Русия е около 6 млн. души, като тази цифра не включва населението в териториите под руски контрол – Донбас и частите от Запорожка и Херсонска област.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тука у нас,има мераклии! БАЦЕ,ГНОМЧО,КИРО,АСЕН И ИЗРОДА МАГАРЕВ ЩЕ ВОДЯТ ДРУГИТЕ 240 ИДИОТИ! ОТИВАЙТЕ,И НИКОГА НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ ИЗМЕТ ПРОДАЖНА! ТАМ,НА ФРОНТА ЩЕ ВИДИТЕ И НАТО И ЕС,И ВСИЧКИ ЕКСТРИ!!!

  2. Тагарев нали е много гъст със Зеле, да прояви самоинициатива и да му върне ,,нещастните бежанци,, с ланците и скъпите коли.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *