Песков предупреди за последствията от доставките на западни оръжия за удари по Русия

Русия няма да остави без гарантирани последствия доставката на оръжие от западни държави за удари по нейна територия, подчерта на брифинг прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, съобщава ТАСС.

Коментирайки вчерашното изявление на президента Владимир Путин пред западни журналисти, който каза, че Русия ще отговори симетрично чрез доставки на оръжия на противниците на западните страни за атаки срещу „чувствителни цели“, говорителят на Кремъл отбеляза: „Тази теза съвсем ясно казва, че доставките от страна на западните страни на оръжия, които ще бъдат изстреляни срещу нас, няма да останат без последствия за тях“. И добави: „Тези последствия са сигурни“.

Кремъл няма да уточни в кои страни и региони по света ще се доставят руски оръжия, тъй като руският президент Владимир Путин каза всичко необходимо предния ден, продължи Песков. „Разбира се, че няма да съобщим подробности“, отговори той на молба да назове поименно възможните получатели на руски оръжия, „президентът каза това, което искаше да каже“.

Западните медии, в преследване на ярко заглавие, представят тезите на Владимир Путин без контекст, за да може те да изглеждат агресивни, а в допълнение те ги интерпретират по подвеждащ аудиторията начин. Това коментира Дмитрий Песков в разговор с журналиста от ВГТРК Павел Зарубин. Най-пресния пример за това беше вчерашното изявление на Путин на срещата с представители на водещите световни медии. Журналистката Самия Нахул от Ройтерс попита Путин при какви условия Русия би използвала ядрено оръжие. Преди да отговори руският президент отбеляза, че самата журналистка „го насочва към тази тема“. „И после ще кажеш, че съм размахал „ядрена палка“, скастри я Путин. Песков отбеляза, че „нито една (западна) медия не описа контекста на този отговор на президента Путин“. „Той отговори на въпроса и никой не предаде думите му, че „аз говоря по този въпрос по ваша инициатива, вие ме питате“, подчерта говорителят на Кремъл. „Това е традиционна медийна техника, те често си я позволяват“, добави Песков. Той добави: „Дори нашите медии, между другото, понякога си позволяват това“.

Путин, отговаряйки на въпрос на Ройтерс, призова западните политици и анализатори да прочетат руската ядрена доктрина, която ясно посочва в какъв случай Москва ще използва ядрено оръжие.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.