Орбан: Украйна се опитва да въвлече колкото се може повече страни в конфликта с Русия. Когато в Европа избухне голяма война, всички ще умрем

Украйна се опитва да въвлече колкото се може повече страни в конфликта с Русия, но това не отговаря на интересите на Европа и целия свят. Това мнение изрази в интервю за списание Mandiner унгарският премиер Виктор Орбан. Западните страни се доближиха до точката, от която няма връщане назад в конфликта в Украйна, което може да доведе до пряк военен сблъсък с Русия, коментира той междувременно в сутрешната програма на радиостанция „Кошут“, съобщава ТАСС.

„Украинците смятат, че колкото повече страни успеят да въвлекат във войната си срещу руснаците, толкова по-големи са шансовете им за победа, така че са готови да въвлекат Европейския съюз и дори целия свят във войната“, каза Орбан. Той отбеляза, че подобен подход може да изглежда логичен от украинска гледна точка, но Унгария иска да „стои далеч от войната“, защото това противоречи на нейните национални интереси. „Мисля, че трябва да направим всичко по силите си, за да спрем разпространението на войната. Когато в Европа избухне голяма война, всички ще умрем“, предупреди Орбан.

Отбелязвайки опасната ескалация на украинския конфликт, унгарският премиер заяви: „Що се отнася до последната възможност за връщане назад, ние сме много близо до точката, от която няма връщане, когато вече няма да е възможно да се обърне посоката“. 

Орбан смята, че за това свидетелстват войнствените изявления на лидерите на страните от Европейския съюз и НАТО, по-специално заплахата на френския президент Макрон да прехвърли военни самолети в Украйна. В същото време премиерът отбеляза, че Русия също прави изключително остри изявления срещу САЩ и техните съюзници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

 1. Вижте го бе хора, нивото на българската журналистика, абсолютен ПОЗОР.“Ако не сме в ЕС и НАТО, къде ще сме? Ползваме благата на Европа, към които други горещо се стремят, и пак сме недоволни от нея““В Нормандия Байдън постави знак за равенство между Путин и Хитлер“ Все статии без автор. За нивото на форумците нямам думи. То около мърша освен мухи друго няма.

 2. Става все по-ясно, че Европа притежава само 3% от световните ресурси на суровини.Досега обаче тя е използувала цели 40%, и на най-големите тъпаци трябва да им стане ясно защо се води тази война на украинска територия, че и тази в Палестина.На цялата ни скапана журналистика, която манипулира безсрамно трябва да и се навре в главата, че при сегашната перспектива Европа без суровини и с тази тъпашка политика е обречена.И да тичаме в прегръдките на тази обречена Европа,която няма да се освободи и от американската хипноза е ЛУДОСТ, абсолютна лудост, такава,каквато демонстрираме със сегашното си поведение.

 3. Странна логика вилнее, Европа, каквото и да значи, воюва заради окрайнина, и решението е твърде близо, до ума, няма окрайниня, няма и война

 4. СПоред мен управляващите в Европа и САЩ, както и богаташите са на мнение, че те ще си живеят в луксозните бункери без проблеми. ИИ им е пресметнал, че няма да ги засегне една евентуална атома война и затова ръчкат да я запалят. За властта бункери има – за вас няма. Милиардерите също си имат места, на които да се скрият. Не се чудете що общо взето последните 50-60 г. управляват едни и същи фамилии.

 5. Живите мъртви.
  Такива ще са тези в бункерите.
  Не им завиждайте толкова.
  По-добре бързо, отколкото бавно и мъчително под земята.
  Едва ли ще са щастливи след третия месец.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.