„Ню Йорк таймс“: Руското настъпление към Харков може да принуди Киев да се съгласи на мирни преговори

Настъплението на руските въоръжени сили срещу Харков може да принуди украинското ръководство да се съгласи на мирни преговори с Русия. Това пише „Ню Йорк таймс“. Според информацията на вестника настъплението на руските войски към Харков може напълно да деморализира украинците и техните съюзници. Защото се налага усещането, че след две години, стотици хиляди убити украински войници и похарчените от Запада стотици милиарди долари, ситуацията в зоните на бойни действия „не се е променила“. Това ще доведе до засилване на натиска върху украинското ръководство да се договори за примирие с Русия, смята „Ню Йорк таймс“.

На 11 май руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването на 5 населени места в Харковска област, а на следващия ден за още 4. Ръководителят на руската военно-гражданска администрация Виталий Ганчев каза пред ТАСС, че украинските въоръжени сили са се окопали в населените места в Харковското направление, но под натиска на руските войски те прогресивно отстъпват.

Само за последните 3 дни в Харковска област руските сили са освободили 240 кв. км. площ, включваща всички погранични села по пътя на ВС на РФ в две направления – Липци и гр. Волчанск. Крайната дестинация на руските войски по тези две направления е Харков. Двете населени места са обкръжени и в тях в момента се вадят градски сражения. В Харков започна истерична самоевакуация на населението (заради нежеланието на властта да организира такава всеки се спасява както може) а местните власти унищожават архиви. Откъм руските позиции край Купянск се обстрелва прехвърлянето на резерви от Часов Яр към Волчанск. В самият Часов Яр отбраната е отслабена и руснаците активизираха офанзивата и там. МО на РФ докладва, че през последните 4 дни руските сили са унищожили 1510 украински бойци, в т.ч. наемници и много техника, сред която 1 бр. танк „Абрамс“, 1 бр. система „Патриот“ и много оръдия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Не мисля, че ще има преговори. Краварите и укронацистите изпуснаха последния си шанс.
    Добрият нацист е само МЪРТВИЯ НАЦИСТ!
    А след края на укронацистите идва редът на техните подстрекатели и помагачи.
    И тук не става дума за обикновените хора в америка и западна европа, а за техните корумпирани лидери, запазили носталгията си по времето на хитлер.
    Това, което тези „лидери“ причиниха на целия свят се изкупва със смъртна присъда.

  2. Исторически е доказано, че фашистите и нацистите разбират само от куршум и бесилка. Всякакви други методи са в малка или по-голяма степен безсполезни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.