НОВИЯТ ГЛОБАЛЕН ФАШИЗЪМ

Случва се пред очите ни, но мнозина не го виждат, не искат или не могат. Демокрацията до голяма степен е премахната, но повечето хора изглежда са слепи за това. 
Държавите се управляват с укази, резултатите от изборите откровено вече не се решават в изборните секции, всяка наша дума се следи от цензурата…

Мнозина смятат, че фашизмът е въпрос на история. Всъщност той не е изчезнал, а просто се е модернизирал и се появява в света като глобален проект, като транснационален капитализъм на заинтересованите страни, като глобално управление. 
Този нов фашизъм използва мощна пропаганда, модерни технологии и сложни психологически операции.

Икономически силните, политическата каста, корумпираните учени и манипулативните медии движат заедно нещата в тази посока.

Пълното преустройство на обществата става толкова подсъзнателно, че по-голямата част от населението дори не го забеляза. За това можем да кажем на глобалните фашистки престъпници: “Шапка ви сваляме! Перфектно се справяте!” 

Под предлог, че искат да спасят планетата, глобалните фашисти всъщност имат само една цел: да спасят себе си и по този начин глобалната капиталистическа система. 
Те искат да разрушат европейските национални държави и да ги оставят да изчезнат в новия световен ред. Те също искат да завладеят Русия и Китай и да наложат собствената си воля и на двете в желания еднополюсен свят.
Освен това глобалните фашисти искат да превърнат в обект на търговия не само природата, но и самите хора – чак до клетката и човешкия геном…

АВТОРЪТ ИВАН СПИРДОНОВ

Но пълна комерсиализация на човешките същества може да се осъществи само в режим на насилие от нов вид, който добавя нови към старите насилствени апарати, познати от векове – армията, тайните служби и полицията.  Този нов режим на насилие повечето хора не бива да разпознават като такъв. Както изглежда, глобалните фашисти засега успяват и в това.

Понастоящем човечеството живее във фаза на преход, по думите на Световния икономически форум, и бързото тотално преструктуриране на националните държави може да се осъществи само с драконовско-диктаторски мерки в ущърб на народите. Тези мерки, обаче се „продават” на човечеството като разумни, наложителни и дори абсолютно необходими. 
Затова глобалните господари прибягват до поредица от предизвикани “извънредни положения”.

Корона кризата беше пилотния им проект. Със сигурност  ще последват и други. 
Извънредното положение трябва да се превърне в диктаторско постоянно състояние, в новото нормално. 

Така западните демокрации трябва да бъдат заменени от тоталитарно – дистопично -техно- феодален ред. Управляващите елити винаги са знаели, че едно уплашено, разделено, хаотично общество може лесно да бъде контролирано. Така наречените широки народни маси са били – в продължение на векове – играчка на силните. 

Днес, за да объркат хората и да придвижат тоталитарния дневен ред, те прибягват до нова “технология” – много термини бяха обърнати с главата надолу и вече са свързани с нови пропагандни послания, които трябваше да изглеждат прогресивни и демократични. Така национализмът стана интернационализъм, ксенофобията и расизмът – мултикултурализъм, войната – „хуманитарна интервенция“, капитализмът – „Четвъртата индустриална революция“ и „Зеленият нов курс“, парламентарната демокрация – „консолидирана демокрация“, управление в рамките на конституцията – извънредното положение „за доброто на всички“, правото – експериментално право, международното право – „основаният на правила ред“, критичен политико-икономически анализ – проверка на фактите и събуждане (woke), критиците на системата – теоретици на конспирацията и антисемити, хуманизмът – трансхуманизъм за оптимизиране на хората, обществото – самодостатъчният автономен индивид, двойният пол – трансджендъризъм …

Националната държава скоро ще бъде изчистена и заменена от глобално управление. Предишните национални правителства трябва да налагат неговите директиви в отделните държави и след това да действат като приватизирани репресивни режими на международната корпоративна икономика.
Частната собственост (за масата) трябва да е нещо от миналото и експроприацията трябва да донесе щастие на лишените от собственост: „Не притежаваш нищо и си щастлив.” 

Основната цел на цялата “операция” е „Великото рестартиране“, „Голямата трансформация“, тоест Четвъртата индустриална революция в сърцето на Европа и по света.
Големият проблем на транснационалната каста  са критично мислещите хора. Глобалистите ги виждат като заплаха за своята власт и ще се борят с тях до смърт, използвайки всички престъпни средства. 

Ние, от своя страна, критично мислещата част от обществата, трябва да се борим с всички възможни и невъзможни средства срещу новия глобален фашизъм.

За да покажем, че сме много и разбираме всичко това, трябва силно и ясно да кажем: знаем,  че вие сте една глобална мрежа, криминокрация,  която контролира всичко зад кулисите, от WEF до СЗО, от ООН до ЕС, от BlackRock до Световната банка и ни е ясно, че  искате да приватизирате света и да преформатирате цялата ни цивилизация, но вашите планове, господа, няма да се осъществят! 

Автор: Иван Спирдонов по материали от книгата на Улрих Мис „Новият фашизъм“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Много мъдра статия. За жалост, тя ще бъде четена само от тези, които нямат никаква нужда от нея. Нашите политици не четат такива материали защото нямат време . Заети са с далечни пътувания за да доловят още по-точно, всеки намек на баш глобалистите от зад океана. Дори и в момента, никой не може да посочи принципните разлики между действията на Евросъюза и така мразеният и оплуван от всички СИВ – съвет за икономическа взаимопомощ. Какво направихме за тридесет години ? Какво ново дадоха на света и на нас – обикновенните хора, новите ни политици? Дали е демократично всеки от тях да бърка колкото може по-дълбоко и в душите ни и в джобовете ни? Дори и да си мислят, че ни управляват трябва да им е ясно, че под краката им зрее нещо, което те не могат да преодолеят!-

  2. Нищо ново в тази статия, само обобщаване и напомняне на човечеството в каква злокобна вода го варят като жабите. Нашата Ванга обаче е предсказала “ Русия ще спаси света, и не само, ще стане негов духовен водач“ На там вървят всички събития, очаквам ефекта, ядрения на интервюто на Такър с Путин. Позорът на нашите т.н политици и на продадените медии ще бъде пълен.

  3. Дали ще има кой да освободи народите на Европа и САЩ от неолибералното евроатлантическо робство? Или всички народи, особено българския са се превърнали в машини за лайна, които се интересуват само от ядене и най-важното в живота им е къде да се наплюскат по-евтино.
    Старците, управляващи т.н. демократичен свят, определено много ги е яд, че скоро ще пукнат и гледат да убият колкото се може повече от стадатда народи и да влошат живота на останалите живи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.