Множество видеа категорично доказаха: Детската болница „Охматдет“ в Киев е ударена от НАТОвска ПВО ракета NASAMS. Режимът на Зеленски се опита тайно да прибере отломките, изземват се и видеа, заснели удара, на които се вижда ракетата

Заявленията на властите в Киев, че болницата „Охмадит“ е ударена от руска ракета Х-101 не отговарят на истината, пише украинският Telegram канал „Резидент“, като публикува видео от удара, на което ясно се вижда сградата на болницата, в момента в който я поразява ракета от натовска система за ПВО NASAMS.

Както обясняват авторите, руската ракета Х-101 има по-големи крила и е по-тежка, а масата на бойната й глава е 960 кг. Когато такава ракета удари сграда, я срива със земята и оставя кратер, а ракетите за ПВО имат по-малка експлозивна част, която се състои от малки фрагменти; затова съседната сграда на детската болница е ударена от шрапнели.

Видеа от удара на ракетата по детската болница в Киев виж тук: https://x.com

Режимът на Зеленски се опита тайно да прибере отломките, изземват се и видеа, заснели удара, на които се вижда ракетата. Но в интернет все пак успяха да изтекат видеозаписи от ракетната атака срещу детската болница «Охматдит» в Киев сутринта на 8 юли. На кадрите ясно се вижда зенитна управляема ракета, от една от система за противовъздушна отбрана, разположена в района на Киев, като с много голяма вероятност това е ПВО ракета „Назамс“.

В същото време украинските власти организираха кампания за конфискуване на снимки и видеа, заснети и публикувани от жители на Киев, показващи, че ракетата, ударила болницата е с характерния профил на ракета за противовъздушна отбрана „NASAMS“. Късно тази нощ властите се опитаха да съберат и укрият отломките от падналата ракета, но също бяха заснети. Украйна възнамерява да поиска среща със западните си партньори във връзка с удара по детската болница «Охматдит» в Киев, заяви театрално Владимир Зеленски. Успоредно с това Киев сезира и ООН, което ще разглежда днес случилата се трагедия. Такава молба за разглеждане в ООН подаде и Русия. Украинската страна твърди, че ударът е нанесен от руска крилата ракета Х-101, която обаче е доста по–голяма от заснетата и има различни характерни профилни елементи като много по–масивни крила, по–дълга е, има по–голям диаметър и отличителна, различна задвижваща част на края. Руската Х-101 има и в пъти по-голям взривен товар от въпросната заснета ракета, за която е ясно, че е ПВО, а не бойна.

image

Изстрел на ПВО Назамс и падащата върху болницата ракета (имат еднакви профили)

Множество публикувани в интернет снимки и видеозаписи от жители на гр. Киев, които режимът не успя да спре, ясно потвърждават факта на разрушенията са вследствие на падането на украинска ПВО ракета за противовъздушна отбрана, изстреляна от зенитно-ракетен комплекс Назамс, който е бил разположен в града.

Специално отбелязваме, че подобни трагични събития се случват всеки път в навечерието на поредната среща на западните съюзници на Киев – в случая сборището на върха на НАТО-вските покровители на киевския режим, което ще се проведе във Вашингтон по случай 75 годишнината на пакта.

Режимът на Зеленски, както винаги в тези случаи, обвини Москва, че умишлено е стреляла по детска болница в Киев, с едничката цел да убива цивилни. Русия категорично отрече обвиненията и заяви, че падналата върху болницата ракета е украинска от система за противовъздушна отбрана, и посочи като доказателство видеокадри от падането на ракетата, публикувани в социалните мрежи в самата Украйна. Очевидец на място в Киев също е заснел и е успял да качи момента преди удара на който се вижда атакуващата тънка ПВО ракета. Потребители в социалната мрежа X/Twitter сравниха профилите на руската крилата ракета Х-101, която според Киев е поразила болницата, и ракетата земя-въздух от системата за противовъздушна отбрана NASAMS, които ракети Украйна получи от редица западни държави.

За сравнение, ето как изглежда по–масивната далекобойна ракета X-101 (с характерните си сравнително големи крила и по-масивен корпус) преди удара по киевския военен завод „Артьом“, извършен през същия ден. А и руската ракета Х–101 е с много по–мощен взривен товар на борда от цели 400 килограма, и ако такава ракета беше ударила болницата, не само едното крило от двуетажното здание щеше да е разрушено, а от сградата нямаше да остане абсолютно нищо, освен един огромен кратер. Но, както се вижда, такъв на мястото на удара няма. Характерно за ПВО ракетите е, че те носят сравнително малък полезен товар от само няколко десетки килограма взрив. Т.е. експлозията и разрушенията на мястото на удара са били в пъти по–слаби отколкото ако бяха от далекобойна крилата ракета Х–101.

Снимка на значително по–масивната руска далекобойна ракета Х-101 с големи крила

image

Крилатата далекобойна ракета X-101 с обхват до 4000 км и дължина 7,5 метра

Много по–компактната ПВО ракета за Назамс със сравнително малки стабилизатори и обхват от 20 до макс. 180 км

image

Липсата на кратер и това, че само едно сравнително малко крило на 2 етажното здание на болницата е срутено говорят, че болницата е ударена от ракета, носеща малка бойна глава, каквито са ПВО оръжията. Ако беше се взривила 400 кг бойна глава на крилата ракета, в комбинация с кинетичния удар от общо над еднотоновата Х-101 атакуваща с висока скорост, както и възпламеняващо се остатъчно гориво в нея, то от цялото здание, колите около него и част от заобикалящите постройки нямаше да остане абсолютно нищо от мощната ударна вълна, а щеше да зее и голям кратер, какъвто обаче въобще няма.

Вижте видеата: първото показва руската бойна ракета Х-101, която през същия ден удари военния завод в Киев. Във второто видео се вижда значително по–тънката ПВО ракета с рудиментерни странични стабилизатори, падаща върху детската болница „Охматдет“:

Видеа от удара на ракетата по детската болница в Киев виж тук: https://x.com

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Повод е за ограничен ядрен удар, дано без каскада, социалната биография Зеленски го позволява, избори във война два Америка провежда, в гражданската и третия избор Рузвелт, а за Зеленски не важи, има роля високо вероятно

  2. Доцент, д-р „Велизар Шаламанов за ФрогНюз: Снишаването на президента е пряка заплаха. Очаквам седем ключови решения на НАТО“ Вчера видяхме абсолютно отвратителна руска атака над деца и жени в националната детска болница “Охматдит” в Киев. СНИМКИТЕ НА НАШИЯТ ПРЕМИЕР С БАЙДЪН ГОВОРЯТ ЗА ДУХОВНОТО СБЛИЖАВАНЕ МЕЖДУ ДВАТА „БРАТСКИ“ НАРОДА, АМЕРИКАНСКИЯ И БЪЛГАРСКИЯ. РАЗТАПЯМ СЕ ОТ УМИЛЕНИЕ!!!Преди няколко столетия африканци бяха товарени като добитък и продавани като роби в Щатите.Ние българите сами тръгнахме към европейските щати и Америка и им спестихме поне пътните разноски.Наистина Украина трябва да победи Русия, да бъде вкарана в НАТО заедно с Крим, където да цъфнат толкова ам. военни бази, колкото никъде другаде.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.