Митрофанова поднесе цветя на „Шипка“ за Трети март

По повод 146-та годишнина от победния край на Руско-турската война 1877-1878 г. и Освобождението на България от османско иго, Посланикът на Русия в България Е.Митрофанова и служители на Посолството се изкачиха на връх Шипка и положиха цветя на Паметника на Свободата.

„Де­нят на сключ­ва­не­то на Сан­с­те­фан­с­кия ми­рен до­го­вор е све­ще­на да­та не са­мо за Бъл­га­рия, но и за Ру­сия. То­зи ден е три­умф за всич­ки, ко­и­то са се сра­жа­ва­ли за сво­бо­да­та на бъл­га­ри­те – на бой­но­то по­ле, в ти­ла, в бол­ни­ци­те. Той увен­ча­ва с по­бе­да Рус­ко-тур­с­ка­та вой­на от 1877-1878 г. и на­ве­ки дарява им­пе­ра­тор Алек­сан­дър II с гор­до­то име Ос­во­бо­ди­тел“, отбеляза в словото си Е.Митрофанова.

Посланикът и служители на Посолството поднесоха цветя и на монумента в село Енина (Старозагорска област), издигнат на мястото на погребението на руски воини, загинали по време на Руско-турската Освободителна война.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

 1. Поклон пред Русия и нейните чада дали живота си за нашата свобода!

 2. Дълбок поклон и Благодарност на Велика Русия, за това, което сте направили за България.
  Молим за вашата прошка, че все още са живи изчадията, наричащи себе си „българско правителство“, а всъщност слуги на краварско-еврейско-нацистките интереси.
  Ние сме малка и доскоро горда Държава.
  Вие ни помогнахте да се отървем от турско-мангалското робство и после от фашисткото правителство на България. Моля ви, Помогнете ни да разкараме продажниците наричащи себе си „българско правителство“.
  Всъщност ПП означава: ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРЕДАТЕЛСТВОТО.
  АКО ТЕЗИ УРОДИ УСПЕЯТ ДА ПРОКАРАТ ИДЕЯТА СИ ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ В ПОМОЩ НА УКРОНАЦИСТИТЕ, НЕКА САМО ДА НИ ДАДАТ АВТОМАТИТЕ. А НИЕ ЗНАЕМ СРЕЩУ КОГО ТРЯБВА ДА СТРЕЛЯМЕ !

 3. Е става ли ясно защо Митрофанова е отишла на Шипка днес, а не не утре, защото не е поканена. Нашите медии преливат от тъпашка омраза към Русия, не им се побира в устата да я нарекат освободителка. Пишем най черните, най-мръсните страници от историята си. И след тоя позор можем да очакваме само най-лошото. Братята англичани и тия зад атлантика са ни прегърнали в тиха прегръдка, досущ както всеки лъв прегръща жертвата си.

  • Не съм съгласен с част от емоционалният Ви пост. Нямаме никакво родство със Слънце не виделите островитяни, нито със задокеанската им фамилия, не сме били нито братя, нито съратници, нито дори съседи, винаги са били врагове и когато е можело са били бити и … може и само бити. Още по-малко са лъвове, гербът им е нагла кражба. Ако трябваше да е представящ ги, лисицата би била точен символ.
   Да живее България, която сега е много болна! Да живее Русия, чиито рани текат кръв! Да живеят всички славяни от рода, болни от западофилия или друга шизофрения, да се излекуват и застанат където им е мястото! Да живеят всички честни и мислещи хора по света, които виждат и осъзнават истината и са на нейна страна!

   Честито Освобождение!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.