Милиардерът Дейвид Сакс: Байдън направи Русия по-силна отвсякога и доведе Украйна до демографска смърт

Автор: Дейвид Сакс, telegram.org

„Ако прегледате изявленията на Байдън в началото на войната, ще видите, че всички те се сбъднаха, но с обратен знак. Той каза, че ще отслабим Русия, за да й попречим да води отново такъв тип война. В действителност ние направихме руската армия много по-силна. Днес тя е по-голяма и подготвена, отколкото беше преди“. Това казва американският милиардер Дейвид Сакс във видео, публикувано в Телеграм.

Според бизнесменът сега Русия произвежда много повече оръжия. „Промишлената база на страната се разширява непрекъснато, а армията й вече е изпитана и закалена в битки срещу военните тактики на НАТО и западните оръжия. Заради действията на Байдън руснаците създадоха много по-страховита армия, отколкото имаха преди две години, когато започнахме. Междувременно САЩ са изчерпали и изпразнили оръжейните си резерви. 

След това погледнете икономическите изявления на Байдън от преди година-две. Той заявяваше, че санкциите ще унищожат руската икономика. Всъщност руската икономика расте по-бързо от икономиката на която и да е от страните от Г-7. Страната наистина процъфтява, а санкциите съкрушиха икономиките на европейските ни съюзници.

Политиката, която Байдън провежда, доведе до бумеранг и се сбъдна, само че с обратен знак. А също и хуманитарната ситуация. Той каза, че се намесваме в този конфликт, за да помогнем за облекчаване на страданията на украинците. Това, по думите му, беше причината за нашата подкрепа за тази прокси война и явно това го накара да възкликне, че сме готови да се бием до последния украинец.

Както каза преди време Линдзи Греъм, това са най-добрите пари, които ние, американците, някога сме харчили, използвайки украинците да убиват руснаци. И тези наши действия доведоха до безпрецедентна хуманитарна катастрофа в Украйна, където още около 10 милиона души, предимно жени и деца, напуснаха страната. 

Мисля, че поне половин милион млади украински мъже бяха убити или сериозно ранени. А населението на страната намаля от около 44 на 28 милиона души. И ако погледнете демографската пирамида, в Украйна в момента има между 10 и 12 милиона пенсионери. 

Те не могат да работят. Това, което направихме, всъщност доведе до демографската смърт на тази страна.“

Преди седмица инвеститорът Дейвид Сакс предупреди, че американският президент Джо Байдън ще изпрати американски войници в Украйна, ако бъде преизбран за втори мандат. 

„Първоначално Байдън се противопостави на изпращането в Украйна на F-16, танкове Abrams и ракети с голям обсег на основание, че това може да подпали Трета световна война. Той вече е изпратил всичко това“, подчерта той в социалната мрежа „X“.

Според Сакс изпращането на сухопътни войски към днешна дата е „единственото останало табу“, но френският президент Еманюел Макрон наскоро повдигна въпроса за обсъждане. Освен това всеки ден се получава информация, че специалните сили на НАТО вече са на територията на Украйна.

Милиардерът отбеляза, че Байдън не може да изпрати американски войски в Украйна, преди да спечели президентските избори, тъй като „би било твърде непопулярно“ в този предизборен момент.

„Но не се съмнявам, че ако бъде преизбран, той ще изпрати сухопътни войски в Украйна“, каза Сакс.

Дейвид Сакс е предприемач, автор и инвеститор във фирми за интернет технологии. Той e генерален партньор на съоснованият от него „Craft Ventures“, фонд за рисков капитал и е един от водещите на подкаста „All In“.

Източник: Рыбар

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.