МВнР на Русия: Каквато и техника да вкара Западът в Украйна, нашите войски ще я смелят

Западът върви по пътя на ескалация, но Русия ще предприеме всички необходими мерки за неутрализиране на заплахите. Това заяви пред ТАСС заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко, коментирайки разрешението, което Вашингтон даде на Киев да използва американските системи Patriot за обстрел на руските самолети в небето над Русия.

„Ние знаем, че западните страни следват пътя на ескалация, затова ще вземем всички необходими мерки, за да неутрализираме заплахите, свързани с такава ескалация. Но не бих ги посъветвал да го правят“, заяви той след като бе помолен да коментира изявлението на ръководителя на работната група за координация на помощта за Киев към Министерството на отбраната на Германия генерал-майор Кристиан Фройдинг, който също потвърди възможността да се използват системи за противовъздушна отбрана Patriot за унищожаване на въздушни цели в небето над Русия. 

„Отдавам тези техни приказки за ескалация на отчаянието, което ги е налегнало. Картината на бойните полета показва точно това. Каквото и да донесат там, като започнем от наземната техника и стигнем до самолетите, всичко ще бъде смляно с лекота от нашите бойци и от нашите превъзхождащи ги оръжия“, увери руският заместник-министър на външните работи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.