Мария Захарова: Украйна се оказа ненужна на Запада

„Украйна вече не е необходима. Западът се нуждаеше от Украйна само с една цел. Тази цел е да се нанесе, както формулира Западът, стратегическо поражение на Русия. За това Украйна беше избрана като инструмент, като територия, от която могат да се нанасят удари, тъй като това е режим, който може да изпълнява съответните западни указания“, коментира говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за ТАСС.

„Между другото, руският език може да се използва за поддържането на съответните акаунти, насочени срещу Русия. В края на краищата, в продължение на много години американските социални мрежи, имам предвид, тяхното модериране в рускоезичното пространство, се извършваше именно чрез набиране на хора от Украйна и Полша, които бяха толкова антируски настроени. Преследваха се различни цели. Това не е шега, не е някакъв вид измама, това е тероризъм: когато голям брой руски училища, детски градини, болници, клиники, родилни домове получиха обаждания за предполагаемо миниране и друга гражданска инфраструктура.

Всичко това беше направено от ръцете на същите граждани на Украйна, които станаха жертва на западната концепция за нанасяне на стратегическо поражение на страната ни. Това е цял комплекс как Украйна и гражданите на Украйна се използват от Запада в неговата натрапчива, някаква маниакална идея да воюва с нас.

Следователно, кой на Запад помисли за Украйна? Никой не помисли. Вижте примера на украинските граждани, които се озоваха в Европа, в страните от Европейския съюз. Отначало те бяха романтизирани и дори героизирани, издигнати на пиедестал, казаха, че са едва ли не мъченици. Даваха им всичко: апартаменти, къщи, работа или просто плащаха помощи. Какво се случва с тях сега? Отнемат се обезщетения, отнемат се работни места, изгонват ги от домовете им и въобще казват, че тези вече са почти маргинализирани в страните от Европейския съюз. Ето ви нивото. Тук отново е така наречената западна ценностна скала. Затова никой на Запад не мислеше за Украйна като държава и народ, тя просто беше използвана“, обясни Мария Захарова.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Партиите на Кенет Мартен отново печелят изборите, най-важното е да пазим евроамериканската си зависимост и да се държим здраво за НАТО.Следващият премиер може да бъде Делянчо Пеевски, щото се отличава с рядък интелект и физическа красота.Да живей и бездушието на мършата и мъдростта на социологическите агенции.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.