Лари Джонсън: Русия готви хиперзвукови ракети за удари по Лондон и Вашингтон

Русия прецени, че вече е във война със Запада и започна да подготвя ракети, подходящи за атаки срещу столиците на страните от НАТО. Това заяви бившият главен анализатор на ЦРУ Лари Джонсън, който наскоро посети Русия, в интервю за американския телевизионен водещ и блогър Андрю Наполитано.

„Руснаците имат „Кинжал“ и „Искандер“, имат много хиперзвукови ракети, които могат да използват на мига. Но това са хиперзвукови ракети със среден обсег. Това, което нямат, са далекобойни хиперзвукови ракети, с които могат да ударят Лондон и Париж. Ето какво започнаха да произвеждат сега. Имат си технологията и в момента просто ги произвеждат на конвейер. Прецениха, че вече са във война със Запада и няма повече смисъл да се преструват, че са в някакво мирно съжителство с НАТО“, каза Джонсън.

„В Кремъл заключиха, че НАТО е обявила война на Русия на базата на това, че алиансът предприема провокативни стъпки както за въоръжаване на Украйна, така и за разполагане на оръжейни системи в страни, граничещи с Русия“, добави анализаторът.

Съединените щати няма да могат да създадат работещи хиперзвукови ракети в близко бъдеще, защото нашата индустрия е на такова научно и техническо ниво в момента, че дори не е в състояние да върне астронавти от Международната космическа станция. Така Лари Джонсън коментира провала на космическия кораб на Боинг Starliner да прибере на Земята двама астронавти.

Американският космически кораб е блокиран на МКС от пристигането си на 6 юни и завръщането му се отлага вече на два пъти. Спасителен вариант е да бъде помолен за помощ Илон Мъск и астронавтите да бъдат върнати с кораба на фирмата му Space X.

„Липсата на собствена технология за хиперзвукови ракети е симптом на упадъка на Съединените щати, които някога бяха индустриален и технологичен лидер. В момента имаме двама астронавти в космоса, които не могат да се върнат на Земята, защото нямаме проклета ракета, която да ги върне обратно, нашата е счупена. Така че сега ще ходим като просяци, да се молим на Илон Мъск: „Хей, Илон, можеш ли да ни закараш, трябва да отидем в открития космос“,“ коментира иронично Джонсън.

„А най-лошото би било, ако се наложи да молим руснаците за помощ. Защото доскоро руснаците бяха единствените, които превозваха нашите астронавти до Международната космическа станция, защото вече нямаме възможност да изстрелваме ракети“, каза още Лари Джонсън.

„Ако не можем да построим ракета, която да стигне до космическата станция, защо си мислим, че можем като руснаците да построим хиперзвукова ракета, която никой не може да свали? Руснаците се отдръпнаха и виждаме, че са развили собствени интересни технологии. Те вече работят с китайците, с индийците. И, честно казано, лидерите в изследването на космоса сега са Китай, Индия и Русия, а не САЩ. Ние, които се гордеехме, че сме били на Луната през 60-те години (на ХХ век). На това му се казва да живееш на лаврите си“, добави Лари Джонсън.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Нещастни отрепки.
    България е създадена през 7ми Век, Русия през 9ти Век, а вашата америка през 18ти век.
    Какво по дяволите ви прави толкова комплексирани и войнствени, след като още целувате чифутските задници?!

  2. България е създадена много преди 7ми век, …имаме тракийска писменост от преди 8ми век преди Новата ера! Глинени плочки (от Градешница и др. места) изписани с писмености, които са предшественици на египетски символи и др. (проверете за професор Гайд и книгите му, в които разкодира старотракийските писмености). Тракийскиата дума „българин“ означавала светъл / мъдър човек! Така че държави с малко история, с бедна духовност и никакво доброта не са достоен пример!! Приятни сънища..!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.