Лари Джонсън: „Мъртвешка тишина“ за Украйна в западните медии

0

Западните медии престанаха да отразяват ситуацията в Украйна, заради неуспехите на украинските войски на бойното поле.

Това заяви бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в ефира на канала Judging Freedom в YouTube.

Той сравни количеството на публикуваните новини за украинския конфликт през миналата година, през тази и през последните 2 месеца, като отбеляза, че „през 22 г. западните медии месечно са публикували и излъчвали 4 пъти повече свързани с Украйна новини, отколкото през 23 г. А през последните 2 месеца цари „мъртвешка тишина“. „Миналата година основните информационни агенции в САЩ публикуваха по една новина за Украйна на всеки половин час“, посочи Джонсън.

Според него „мъртвешката тишина“ по темата Украйна в западните медии се дължи на липсата на успехи на украинската армия на фронта, на тежките ѝ загуби, а също и явно от решение на Запада да се оттегля от този конфликт. Бившият анализатор прогнозира края на западната подкрепа за Украйна. Вижда се как страните от НАТО започват все повече и по-често да изказват гласно съмнения относно целесъобразността на нови оръжейни доставки за Киев.

По-рано говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че западните медии живеят под военна цензура. Също така, според него, антируската пропаганда, която те публикуват, е започнала да отегчава читателите им, а друга част от тях са се насочили към алтернативни източници на информация, от които научават истинското състояние на нещата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *