Лавров: Конфликтът няма да приключи, докато Западът не се откаже от плановете си за победа над Москва чрез Киев

3

Конфликтът в Украйна няма да приключи, докато Западът не се откаже от натрапчивата си болна идея да нанесе стратегическо поражение на Русия чрез Киев, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за индонезийския вестник „Компас“.

„Защо въоръжената конфронтация в Украйна не спира? Отговорът е много прост – тя ще продължава, докато Западът не се откаже от нереализуемите си налудни плановете да запази световното си господство. Една от точките в този техен план е да нанесат стратегическо поражение на Русия чрез ръцете и кръвта на киевските си марионетки. Засега няма признаци за промяна в тази тяхна позиция. Виждаме как американците и техните васали продължават трескаво да наливат оръжия в Украйна и да подтикват [украинския президент] Владимир Зеленски да продължава бойните действия“, каза пред вестника Лавров, цитиран от ТАСС.

Руският външен министър отбеляза, че Западът игнорира инициативите на развиващите се страни, „включително предложенията на индонезийския президент Джоко Видодо, който при посещението си в Москва на 30 юни 2022 г. изтъкна необходимостта от прекратяване на огъня, от хуманитарна помощ и продоволствена сигурност и изрази готовност да „установи комуникация“, да посредничи за мирен диалог между лидерите на Русия и Украйна“.

Лавров припомня, че за уреждането на украинската криза по мирен път е говорил в началото на юни и индонезийският министър на отбраната. „Думите му обаче веднага бяха посрещнати враждебно от Киев с думите: „Сега не са нужни никакви посредници“, допълни той.

Киев отхвърли индонезийския мирен план от няколко точки, който включваше предложение за създаване на демилитаризирана зона, като отново заяви, че Русия трябва да изтегли войските си от Украйна, припомня Ройтерс.

Лавров пристигна днес в индонезийската столица Джакарта, за да участва в срещи, свързани с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Визитата му ще продължи до 14 юли. Очаква се той да вземе участие в годишната Източноазиатска среща на върха, както и в Регионалния форум на асоциацията в петък.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Така нареченият „демократичен“ запад , никога няма да се откаже да избие православните, докато не бъда унищожен.
    Ако това не ви е ясно ……. дори не ми се псува вече.

    • И в Москва се правите на улави, като българското население, че с протести и партии може да се отхвърли наглосаксонското робство и геноцида над православните.

  2. И какво да правим Приятелю, като тръгна по улиците направо се плаша, болни и прегърбени бабички и дядовци, далеч не толкова стари, колкото изглеждат, абсолютно безхаберни младежи, мацки пуснали се по супер къси панталонки, ровещи по боклуците нещастници, каква политическа култура, каква активност.Нас ни погребват с такова престъпно роболепие каквото няма никъде.ВЯкарват ни във войната абсолютно като добитък.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *