Индия – третият най-голям вносител на петрол в света, купи от ОАЕ 1 милион барела в рупии вместо в долари

0

Индия и Обединените арабски емирства вече търгуват помежду си изцяло във валутите на двете страни, усърдно избягвайки долара като средство за разплащане. Днес най-голямата рафинерия в Индия извърши плащане в рупии за закупуване на 1 милион барела петрол от близкоизточната страна, съобщи индийското правителство, цитирано от Ройтерс.

Индийска петролна корпорация (IOC. NS) е извършила плащане към Националната петролна компания на Абу Даби (ADNOC), според изявление, публикувано от индийското посолство в ОАЕ.

Сделката идва след такава, включваща продажбата на 250 кг злато от износител на злато от ОАЕ на купувач в Индия за около 1280,4 милиона рупии (10,54 милиона долара).

През юли Индия, третият по големина вносител и потребител на петрол в света, подписа споразумение с ОАЕ, което й позволява да купува от Обединените арабски емирства всичко, което й е необходимо в рупии вместо в долари.

По време на посещението на индийския премиер Нарендра Моди в ОАЕ двете страни се договориха и за създаване на платежна връзка в реално време, за да улеснят трансграничните парични преводи между двете държави.

В периода август, 22 г. – август, 23 г. двустранната търговия между Индия и ОАЕ е била на стойност 84,5 милиарда долара.

Светът се дедоларизира със зашеметяващи темпове. С всеки изминал ден, с всяка една сделка по света, която не се извършва в долари, САЩ губят финансовото си благосъстояние все повече, както и долара като оръжие за натиск срещу независимите държави.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *