Захарова: Потвърждава се информацията, че Франция ще изпрати военни в Украйна

Информацията за подготовката на Франция да изпрати свои военни в Украйна се потвърждава, Париж е подписал провала на цялата си стратегия. Това заяви на брифинг официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Нашата информация, че Франция се подготвя да изпрати свои военни в Украйна, се потвърждава. Оповестихме данните за това на 3 април тази година. Въпреки опитите на Париж да прикрие участието на свои кадрови военни в конфликта, киевският режим умишлено рекламира това развитие на събитията, за да претендира за пореден път за широка международна подкрепа и, разбира се, да подхрани пропагандно собствената си неуспешна мобилизация“, заяви дипломатът.

Захарова обърна внимание на документите, подписани от главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Олександър Сирски, с които се легализира посещението на френски инструктори в тренировъчните центрове на ВСУ. „Сега тази информация трябва да се коментира в Елисейския дворец, а не същият да се крие зад мъгляви формулировки“, подчерта говорителката на руското външно министерство.

От техническа гледна точка тези т.нар. инструктори ще имат една функция – да насочват ракети с голям обсег на действие SCALP, които са трудни за управление.“

Захарова посочи, че Варшава и балтийските държави също обсъждат евентуалното изпращане на свои военни контингенти в Украйна. „Това показва, че първоначалният план на САЩ и НАТО по отношение на Украйна се е провалил напълно. Те трескаво търсят начин да продължат тази кампания, но към момента са в задънена улица“, обясни дипломатът. 

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Маршал на Франция Макрон има цели 16% поддръжка и обществено нелигитимен, вън от факта, че араби и африканци дума против Русия не изричат. Явно маршала друга чивия му избива, една високоточка ракета струва милион, зелени, и колко от наличните ще гръмнат е игра в казино, и с пилоти окрайнинските херои е финансова катастрофа и стрелба сватбарска.

  2. Брадърите избиха един куп държавни глави,убиха и генерали, убили са и четири свои президента.Списъкът е дълъг и позорен,но продължават да твърдят, че са образеца на свободата и на демокрацията.Най тъжното и най страшното е че целия ни политически оркестър, както и цялата ни журналистика зареваха в един глас,че Путин е Агресор, той нападна невинната Украина и т.н. И това не само не спира, раздухва се ежедневно и с това даваме на нашите „стратегически съюзници“ увереността, че от нашите т.н. политици по-тъпи и по продажни няма.“Списък на убитите президенти в историята“ На първо място е Ейбрахам Линкълн, сложил край на позорното робство в Щатите.

  3. Да оставим горкия Мащрон да пъшка още 4 години, ако го изтърпят, ала парадокс мечо Пух ражда, колкото помече толкова по далече, се измества руската безопасна зона, атамоксите бият 300 км, тауруса 500, еф 16 с придружаващите два самолета за атака, няма да има къде да кацат, тактически удар по летищата ги прави години излишви, и зоната до Равнец напримерно пристига

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.